TAC12 i la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region impulsen un aplicatiu mòbil de participació ciutadana i d’àmbit territorial

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region col·labora amb TAC12, la televisió local i pública del Camp de Tarragona, per l'impuls de nous modes de participació ciutadana mitjançant les noves tecnologies.

Durant aquest estiu hi ha en marxa una prova pilot amb què la ciutadania i els espectadors poden formar part activa enviant els seus propis vídeos, i complementar així la cobertura televisiva de grans esdeveniments i festivals de tot el territori en què TAC12 dóna cobertura com és Tarragona, Salou, Vila-seca, Valls, Torredembarra, Montblanc, Constantí, Altafulla i l'Espluga de Francolí.
 

Incorporació del periodisme ciutadà

La implicació ciutadana és clau en el desenvolupament de les polítiques públiques, i tant les noves tecnologies com les xarxes socials permeten cada cop més que la participació social sigui una realitat. Aquesta oportunitat de generar implicació entre la ciutadania mitjançant el foment de la tecnologia lliga directament amb els paràmetres que defensa i fomenta la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region.

En aquest sentit, Begoña Floria, presidenta de la Fundació, destaca que "el periodisme ciutadà és una realitat del segle XXI i incorporar-lo mitjançant una aplicació multicanal s'ajusta a les necessitats de la societat actual més informada i més crítica". D'altra banda, "fer-ho a través d'un mitjà de comunicació públic i de referència al món de la televisió local catalana com és TAC12 és un gran avantatge de cohesió del territori i permet filtrar els continguts amb criteris de transparència, veracitat i seguint codis ètics i deontològics".
 

Prova pilot al programa Estiu12

'Estiu12', el magazín més fresc i desenfadat de la graella de TAC12, aprofita aquest estiu la seva cobertura i difusió de les activitats, festivals, concerts i la programació de les Festes Majors del Tarragonés, l'Alt Camp i la Conca de Barberà per posar en marxa aquests objectius.

D'aquesta manera el programa posa a disposició de l'audiència dues plataformes de participació activa:

• participo.cat/tac12 com espai web de participació perquè la ciutadania prengui part del festival mitjançant votacions, registre com a públic, etc.
• watchity.tac12.cat com la plataforma de producció de vídeos en viu per a mitjans digitals amb la que es publiquen els continguts de festivals en diferents xarxes socials de Tac12.
En aquest sentit, el canal ofereix formació a reporters amateurs desplegats pel territori, ja siguin assistents dels esdeveniments o bé personal del staff, per tal que puguin enregistrar i generar continguts de forma senzilla amb telèfons mòbils, i amb la producció de l'equip televisiu. Per la seva banda, els participants obtenen avantatges i beneficis mitjançant polseres identificatives de tela.
 

Social Smart Local TV amb Watchity

La idea de televisió intel·ligent és viable gràcies a la tecnologia que ofereix Watchity que permet produir retransmissions en viu i en diferit en qualitat broadcast utilitzant smartphones, xarxes públiques wifi o 4G i amb el potent software de realització en el núvol de Watchity. Cal tenir en compte a més, que el vídeo actualment és el contingut que majors interaccions genera a les xarxes.

Tot plegat servirà per avaluar la possibilitat d'estendre l'experiència a diferents esdeveniments de la tardor que retransmet TAC12 com són les festes de Santa Tecla i el Concurs de castells de Tarragona, dos esdeveniments vinculats al patrimoni immaterial i que conjuga amb la línia Smart Heritage en la que la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region és pionera.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top