Talher es prepara per una temporada de franges forestals intenses

La sequera que ha caracteritzat aquest hivern a Catalunya i la falta de manteniment de bona part dels boscos fa que la temporada de franges forestals de protecció contra incendis es prevegi especialment intensa.

L'obligació, segons el decret 123/2005, de 14 de juny, de realitzar els treballs de franges forestals de protecció contra incendis abans del 15 de juny, urgeix els Ajuntaments a confiar en empreses solvents i que puguin garantir la màxima seguretat en l'execució dels serveis.

Talher és una empresa nascuda l'any 1979 a Catalunya, amb àmplia experiència en treballs forestals per Ajuntaments de la província i àrea metropolitana de Barcelona i que es caracteritza per la prevenció de riscos, la formació del seu personal i l'ús d'equipament i maquinària de darrera tecnologia.

Entre les seves referències figuren els Ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Matadepera, Corbera de Llobregat, Castellbisbal, Olivella, Bigues i Riells, Santa Coloma de Cervelló i Castellar del Vallès. Per tant, municipis amb termes forestals i amb urbanitzacions que no tenen continuïtat amb la trama urbana.

Precisament aquesta zona geogràfica ha estat una de les més afectades per la ratxa seca del 2015 i de l'hivern del 2016, que ha assolit la màxima intensitat als voltants de Barcelona i a les províncies del Vallès i el Penedès, així com a punts del Bages, l'Empordà i el Pla de Lleida.

El fet de ser una empresa consolidada dins del sector permet a Talher disposar de més de 120 operaris especialitzats treballant als boscos a l'època de major activitat, entre tècnics, encarregats, caps de colla i peons especialistes. Tots ells reben formació contínua en prevenció de riscos i primers auxilis, en l'ús i manteniment de la maquinària, en protocols de seguretat i en l'execució de treballs com són la poda, la tala i els treballs en alçada.

Els mitjans per garantir l'eficiència i la seguretat són també tècnics. Talher fa ús de maquinària especialitzada com són camions grua, tractors amb cabrestant per retirada de fusta de les zones de difícil accés, tractors amb trituradora de martells, biotrituradores de diverses mides, desbrossadores de darrera generació i motoserres elèctriques, més sostenibles i amb emissions sonores molt baixes, fet aquest últim especialment important en desenvolupar-se molts dels treballs en proximitat a habitatges. La flota de vehicles tot terreny garanteix poder arribar a indrets de difícil accés.


Talher es desmarca oferint serveis d’alt valor

En un sector tan atomitzat, on les petites empreses ofereixen serveis bàsics, el valor diferencial de Talher és la capacitació tècnica: assessorament, gestió de les restes, tales complicades, desbrossament... L'equip de Talher és format per enginyers forestals i tècnics forestals.

Això es tradueix en poder assessorar Ajuntaments que no disposen de tècnics propis, per exemple, en la redacció del projecte o com a suport en l'obtenció de subvencions per executar les franges forestals.

Talher s'ha destacat també des de fa anys com capdavantera en seguretat i salut. Això abasta els plans de prevenció de riscos, l’elaboració de rigorosos protocols de treball, la formació constant o la selecció dels equips de protecció individual (EPI) més adequats i evolucionats, entre d’altres. Cal considerar que els treballs forestals són tipificats com una de les activitats de més alt risc. Una mala praxi o la manca de mitjans pot repercutir en provocar accidents o incendis. Això justifica que els Ajuntaments valorin molt satisfactòriament l'aposta per la seguretat.

Altre factor diferencial és la solvència econòmica i seriositat que dóna una empresa amb 36 anys d'experiència i pertanyent a un grup d’àmbit nacional de multiserveis tècnics.

Aquest fet li ha permès innovar i utilitzar la maquinària més avançada del sector, així com software de geolocalització GPS, que els operaris activen tan bon punt arriben al lloc on realitzaran les tasques forestals i que facilitaria la ubicació si s’esdevingués cap emergència o situació de risc.

Com a detall, Talher fa servir drons per controlar certes franges forestals, minimitzant costos i esforç.

Precisament, les millores a la gestió del servei li permeten ser competitius també en preus, enfront de la competència.


Satisfacció dels ajuntaments i dels veïns

La fidelitat dels Ajuntaments a l'hora de contractar Talher com a proveïdor de serveis forestals és un indicador del grau de satisfacció. També ho són les opinions dels veïns, donada l'especial circumstància de les franges forestals, que abasten els 25 metres contigus a les finques privades. La capacitat de minimitzar els desperfectes o de reposar-los, així com de reduir la contaminació acústica, són factors que caracteritzen Talher.

Les enquestes de satisfacció de Talher durant l'any 2014 indiquen una valoració mitjana dels clients de 8 pel que fa a compliment de terminis, 7,97 en quant a tractament de queixes i reclamacions, i 7,96 en referència al coneixement dels treballs a realitzar.


Gestió de finques forestals

A banda d'executar franges de protecció contra incendi per als Ajuntaments o per a Forestal Catalana, entitat depenent de la Generalitat, Talher realitza altres serveis com són la neteja de rieres per prevenir inundacions, la reforestació i replantació, el control de la vegetació, o treballs forestals de tot tipus. Per tant, ofereix una gestió forestal integral.

Talher és també referent en quant a model de gestió de finques forestals, tant de titularitat privada com pública, amb més de 1.200 hectàrees de finques forestals públiques gestionades al Parc de Collserola, dins de municipis com són Barcelona, Sant Cugat del Vallès i Molins de Rei.

L’interès de donar un adequat servei de neteja i sostenibilitat a aquestes finques no és només per obligació legal, sinó que resulta absolutament necessari per evitar els riscos d'incendi i mantenir els boscos i hàbitats mediterranis.

Cal recordar que a la última dècada s'han registrat tres dels quatre anys més càlids des del 1950 a Catalunya, segons dades de Meteocat (2014, 2011 i 2006). La gravetat de possibles incendis minva notablement amb finques forestals sotmeses a un manteniment estricte i constant.


Responsabilitat social i sostenibilitat

Treballar al bosc és un servei susceptible de contractar personal en risc d'exclusió social. Talher té un acord marc amb el CIRE (Centre d'Iniciatives per la Reinserció), depenent de la Generalitat de Catalunya, que facilita la incorporació de persones al món productiu i social.

La responsabilitat social corporativa de Talher és també palesa en la gestió dels recursos extrets del bosc, feta amb criteris de sostenibilitat. Una correcta canalització d'aquests recursos permet reaprofitar-los i contribuir a un món més net i més habitable.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top