Talher gestionarà programes d’educació ambiental i civisme a Palma

Talher ha resultat adjudicatària de diferents programes d’educació ambiental i civisme a la ciutat de Palma. L’Ajuntament de la capital balear té com a objectiu d’aquests serveis, adreçats a la ciutadania, donar a conèixer el funcionament del nou sistema de recollida de residus.

Serà a partir del gener de 2017 que Talher gestioni aquests programes educatius per EMAYA, empresa municipal d’aigües i clavegueram de la ciutat de Palma. La previsió és destinar 15.000 hores presencials al carrer, escoles, associacions, comerços, habitatges i centres socials, entre d’altres.

La definició i creació dels materials informatius, així com la traducció a diversos idiomes, seran també responsabilitat de Talher, que té àmplia experiència gestionant els 2 programes d’educació ambiental més destacats de l’Ajuntament de Barcelona: “La Fàbrica del Sol” i “Com funciona Barcelona?”, així com la campanya “Separa, recicla, quiere a Madrid” per l’Ajuntament de la capital espanyola.


EDUCAR EN ELS NOUS SISTEMES DE RECOLLIDA DE RESIDUS

El primer programa del paquet consistirà en una campanya per informar al veïnat del centre de Palma sobre la recollida mòbil de residus domèstics mitjançant plataformes. Anirà acompanyada d’una altra campanya adreçada als comerços i altres establiments de la mateixa àrea, considerats grans generadors de residus, sobre el sistema de recollida porta a porta comercial.

En total, el programa abastarà nou barris de Palma i una població de 13.000 habitants, així com establiments comercials com comerços, bars, restaurants i hotels. 

La informació i sensibilització de tots aquests usuaris és fonamental per garantir l’èxit del nou sistema de recollida. La substitució parcial dels contenidors de la via pública per les plataformes mòbils, a 59 punts del centre de Palma, implica que cada dia es recolliran les cinc fraccions (rebuig, vidre, orgànica, papers i envasos) d’acord a un calendari programat. Això suposa que els ciutadans només podran dipositar les escombraries i residus a l’horari establert d’instal·lació de les plataformes.


EDUCAR EN EL CIVISME

Un segon programa cercarà conscienciar sobre les bones pràctiques ambientals i el civisme. Novament consistirà en dues campanyes, una ciutadana i una altra d’àmbit comercial, per informar sobre la nova ordenança que entrarà en vigor a Palma sobre neteja i recollida de residus. Però sobretot buscarà la complicitat de la ciutadania per assolir l’objectiu d’una ciutat més neta i amb els mínims impactes ambientals.

Els educadors ambientals seran els responsables de divulgar la nova ordenança municipal de neteja i recollida de residus, el funcionament del sistema de recollida de trastos a la via pública, l’ús dels contenidors per reciclar correctament cada residu, i les eines que l’Ajuntament ha posat a l’abast de la ciutadania per comunicar incidències.


EDUCAR EN LA RECOLLIDA DE LA FRACCIÓ ORGÀNICA

El tercer programa tindrà com a focus la implantació de la recollida de fracció orgànica de residus municipals (FORM). Això suposa la implementació als carrers de Palma d’un cinquè contenidor, que s’afegeix als quatre existents fins ara.

La posada en marxa es farà de manera progressiva durant l’any 2017 i, pel seu caràcter voluntari, requereix de la implicació ciutadana. Talher farà una campanya informativa amb antelació a cadascun dels barris on s’anirà implementant la mesura. La campanya preveu ser intensiva, incloent porta a porta, contacte amb associacions de veïnats, i taules informatives a zones de pas com són places, mercats i carrers de vianants.


L’EXPERIÈNCIA DE TALHER EN L’AJUNTAMENT DE BARCELONA I L’AMB

Talher és una empresa destacada en l’àmbit de l’educació ambiental, una branca de negoci que conviu amb les de jardineria, treballs forestals, neteja viària i recollida de residus sòlids urbans.

L’empresa, fundada l’any 1979 a Sabadell, acredita àmplia experiència en la gestió dels dos principals programes d’educació ambiental de l’Ajuntament de Barcelona i de l’equipament conegut com “LaLudo” o espai lúdic per a famílies del Parc de la Ciutadella. A més, participa en la gestió de programes ambientals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En tots els casos, la tasca desenvolupada és integral, des de la definició de les activitats i els recursos didàctics fins a la posada en marxa per part d’equips d’educadors, i oberta a la ciutadania i a les escoles.

 

Talher | David Gómez Lloría | Gerent Catalunya
Tel. 649 761 370 |
dgomez@talher.com | www.talher.com

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top