Talher realitzarà la neteja viària i la recollida de residus sòlids urbans a Granollers

Talher ha resultat adjudicatària dels serveis de neteja viària i recollida de residus municipals a Granollers. Les actuacions contemplen la gestió de la fracció resta, els FORM (fracció orgànica) i els voluminosos.

A partir de la posada en marxa del servei, noves escombradores, baldejadores, tractores i altre equipament recorreran els carrers del municipi vallesà, amb l’objectiu d’optimitzar l’estat de la via pública i fomentar la neteja mecanitzada.

Es busca també que els tractaments siguin alhora respectuosos amb el medi ambient i el més eficient possibles per millorar els resultats de la neteja.

També s’ha atès a utilitzar noves tecnologies de geoposicionament i comunicació que permetin una millor gestió del servei per part de l’Ajuntament de Granollers i de Talher.

I per últim, es pretén reforçar i coordinar el servei de neteja immediata amb l’objectiu de donar una resposta efectiva davant d’incidències i potenciar la pro activitat del servei.


Com serà el servei de neteja viària a Granollers els propers 4 anys

El contracte té una durada de 4 anys, prorrogable per altres dos, i fa referència tant a la neteja integral com a la personalitzada per carrers, atenent a les seves característiques d’ús i de morfologia. S’establirà una sola programació anual dels diferents grups funcionals de la neteja viària, tant per neteja bàsica com per la complementària.

El servei no només es centrarà en la dimensió horitzontal de via (calçades, voreres, escales, embornals...) sinó també en l’àmbit vertical (cartells, mobiliari urbà, fonts públiques...).

El plec de condicions que assumirà Talher explicita en detall els residus i brutícies objecte de recollida i neteja: restes de residus de la recollida domiciliària o comercial escampades per la via pública, bosses de residus abandonades al costat de contenidors o dins les papereres, les fulles d’arbres, els arrossegaments de la pluja, les males herbes aparegudes en vies públiques, excrements d’animals, xeringues, xiclets, residus provocats per botelló o oci nocturn, taques o restes de pintura, cartells presents al mobiliari urbà, animals morts...

La base de la neteja viària de la ciutat seguirà sent l’escombrada manual, amb especial atenció als eixos comercials i als entorns de les escoles, mercats i centres sanitaris.

Es complementarà amb sistemes de neteja mecànica, amb raspalls giratoris, aspiració, etc. Aquesta modalitat s’aplicarà també a tots els polígons industrials, mercats, pàrquings asfaltats i grans esdeveniments de la ciutat. També complementari serà el tractament de neteja amb aigua de reg a pressió de les voreres i calçades.

Es preveu també uns plans especials de neteja per diversos esdeveniments i festes habituals a Granollers: Sant Jordi, Fira de l’Ascensió, Festa Major, Nadal i Reis, Sants de barri, Revetlla de Sant Joan, Carnestoltes, Mitja Marató, Granollers Cup, recollida post diumenges i festius consecutius, Open Night, imprevistos i reforç de recollida de la fulla. També són previstos separadament els serveis de neteja dels mercats ambulants del Centre i de Can Bassa, cada dijous i dissabte respectivament.


Els serveis de recollida de fracció resta, voluminosos i FORM


Cada torn dels camions de càrrega lateral de contenidors tindrà dos recorreguts i disposarà del personal de prerecollida necessari. El camió bicompartimentat de recollida de bujols tindrà un sol recorregut nocturn.

Les plataformes mòbils amb contenidors per a la recollida de residus seran ubicades al centre de la ciutat i es traslladaran des de la base a la seva localització 6 dies a la setmana, retirant-les a partir de la mitjanit.

Pel que fa a la recollida de voluminosos, com són mobles i estris vells domèstics, es prestarà 5 dies a la setmana en torn de matí, porta a porta i de forma concertada, amb previ avís.

La FORM, fracció orgànica dels residus municipals, es destinarà a la Planta de Compostatge del Consorci per a la gestió de residus del Vallès Oriental, i tindrà un sistema de recollida dual. Per una banda, un camió de càrrega lateral farà un recorregut per 2 rutes, 6 dies a la setmana, i per una altra, un camió bicompartimentat recollirà els bujols del centre de la ciutat amb la mateixa periodicitat.


Innovació aplicada al servei de neteja viària i RSU

Talher incorporarà sistemes de posicionament a tots els vehicles mòbils per informar de la seva localització via GPS i en temps real. Es podrà fer així un seguiment dels recorreguts dels camions i altre equipament mòbil.

La intenció és poder visualitzar sobre un mapa tant les rutes com la posició de tots els contenidors, plataformes i papereres, per detectar incidències i avaries, proposar millores i optimitzar el servei perquè el municipi disposi d’una via pública de qualitat.

Talher afegeix així Granollers a la seva cartera de clients d’organismes públics. El seu àmbit territorial principal és l’àrea metropolitana de Barcelona, on presta serveis de jardineria, forestals, RSU i educació ambiental.


Talher | David Gómez Lloría | Gerent Catalunya
Tel. 649 761 370 | dgomez@talher.com | www.talher.com
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top