L’Ajuntament de Tàrrega restaurarà tots els bancs de fusta del municipi. L’ens local ha tret a concurs els treballs per reparar aquests elements de mobiliari urbà amb un pressupost base de licitació de 35.499 euros (IVA inclòs). Es preveu així la millora de 89 bancs situats al nucli urbà de Tàrrega juntament amb els 225 metres lineals del perímetre de bancs que envolten la Plaça del Carme. El projecte inclou també les tasques de restauració de bancs de fusta en quatre pobles del terme: Altet (7 bancs), la Figuerosa (6), Claravalls (4) i Santa Maria de Montmagastrell (1). L’empresa adjudicatària del contracte s’encarregarà d’arranjar, polir i repintar els taulons de fusta. També es procedirà a substituir els elements més malmesos. Un cop adjudicats, els treballs tindran un termini d’execució de dos mesos.
La restauració dels bancs de fusta fou un dels projectes que va rebre més suports en el darrer procés de pressupostos participatius impulsat per l’Ajuntament de Tàrrega (fou la cinquena proposta més votada). Val a dir que el consistori, tal i com ja s’informà, també durà a terme properament el projecte més votat en l’esmentat procés: la millora del mobiliari urbà destinat a jocs infantils en espais públics. Balancins, tobogans, gronxadors i altres peces de mobiliari es repintaran i recanviaran. L’acció s’acompanyarà de la instal·lació de jocs adaptats i inclusius per a infants amb mobilitat reduïda, que esdevingué el quart projecte més votat. La capital de l’Urgell preveu aprovar properament l’adjudicació del conjunt de millores dels parcs infantils, que sortí a licitació amb un pressupost base de 42.483 euros.
D’altra banda, la segona proposta més votada dins els pressupostos participatius també ja ha iniciat la seva tramitació. Es tracta del subministrament i instal·lació d’un conjunt de barres i elements per practicar activitat física a l’espai de les antigues piscines de Tàrrega. Amb una inversió de vora 12.000 euros, el contracte menor corresponent s’adjudicarà els propers dies. El regidor de Participació, Carlos Vílchez, destaca que “els projectes escollits per la ciutadania es van sumant a la nostra agenda d’actuacions per fer un espai públic més agradable, atractiu i segur per a l’ús dels veïns i veïnes”. S’ha de recordar que l’Ajuntament de Tàrrega va impulsar un procés de participació en què la ciutadania va decidir com invertir una partida total de 100.000 euros.