Tècnics municipals de Sabadell visiten Manchester per conèixer propostes urbanes innovadores

Una delegació de tècnics municipals, encapçalada per la cap del Programa de Planificació Estratègica i Territorial, visitarà aquest mes Manchester per conèixer de primera mà les propostes innovadores que estan aplicant en desenvolupament urbanístic. És previst que contactin amb la direcció de planejament del consistori i que puguin compartir estratègies sobre solucions urbanístiques. L’objectiu és analitzar quins pràctiques innovadores són adaptables i replicables a Sabadell.

La iniciativa s’emmarca en el projecte Triangulum, que finança la Comissió Europea dins del programa d’Innovació Horitzó 2020. Triangulum té com a objectiu el desenvolupament de projectes en tres eixos urbans estratègics: energia, mobilitat i TIC. Compta amb tres ciutats lighthouse o precursores –que porten a terme actuacions subvencionades per la Unió Europea– i altres tres denominades followers –seguidores, que estudien la possible aplicació de propostes de desenvolupament urbanístic–. Manchester (UK), Eindhoven (Holanda) i Stavanger (Noruega) són les ciutats lighthouse. Sabadell, Praga i Leipzig són les seguidores. A més, hi ha una ciutat xinesa observadora, Tianjin.

Una delegació municipal sabadellenca ja va visitar Eindhoven a l’octubre i va participar en tallers i entrevistes amb els responsables del projecte, així com amb entitats de la ciutat.

També es va desplaçar a Stavanger, per veure el desenvolupament de projectes relacionats amb noves energies i sistemes més eficients.

El regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Miquel Soler, ha explicat que “el Govern municipal té la ferma voluntat de participar en projectes europeus com el Triangulum, que permetin compartir estratègies amb altres ciutats i tirar endavant  iniciatives d’innovació especialment en l’àmbit de les noves tecnologies”.

D’altra banda, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha afirmat que la visita a Manchester “és una oportunitat per conèixer solucions que han trobat altres ciutats en aspectes estratègics, perquè volem ser ambiciosos a l’hora d’implantar noves polítiques de desenvolupament urbà per afrontar els reptes en l’àmbit de la sostenibilitat, l’energia i la millora de la qualitat urbana”.

Serracant ha destacat que “és un moment de transformació per a Sabadell. Cal repensar-la amb uns nous objectius urbanístics i hem de fer-ho aprenent i analitzant el que fan altres ciutats”.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top