La pandèmia del COVID-19 marca la fi d'un sistema global que ha quedat superat per l'entorn: el canvi climàtic, les desigualtats, el canvi tecnològic, són factors que desborden el sistema que ha funcionat positivament durant la 2ª part del S.XX i els primers anys del XXI. La crisi financera mundial de 2008 no va aconseguir iniciar els canvis imprescindibles mentre que avui, amb la pandèmia, ja no hi ha dubte que el nostre món globalitzat ha de canviar de forma profunda moltes de les seves pautes de funcionament. Aquests canvis repercuteixen de manera molt directa a les ciutats i pobles i la Unió Europea ha llençat el seu Fons Extraordinari #NextGenerationUE per aconseguir la recuperació i la transformació de la societat sobre unes noves bases. És imprescindible que els nostres municipis i comarques es posin, des d'ara mateix, a preparar els projectes que els permetin d'aspirar a rebre les màximes quantitats d'aquests fons.
Objectius:
• Prendre consciència de la necessitat d'impulsar el desenvolupament de municipis, ciutats i territoris (comarques, províncies, regions).
• Evidenciar la necessitat de que el desenvolupament es construeixi sobre noves bases (verda, tecnològica, inclusió social, cogovernança, nova relació rural-urbà...).
• Esbrinar els requisits imprescindibles i els criteris a aplicar per a reeixir en aquesta missió.
• Conèixer la metodologia de treball a aplicar, en la qual serà clau que la visió de futur de la ciutat es defineixi conjuntament amb la societat local.
Va adreçat a Polítics i tècnics responsables del desenvolupament dels seus municipis, ciutats i territoris. També és d’interès per a totes aquelles persones dels àmbits de l'acadèmia, de l'empresa o de la societat civil, implicades o interessades en participar i recolzar aquest desenvolupament.
Professor:
Alain Jordà, Enginyer Superior en Telecomunicació i Diplomat del Programa de Direcció General d'EADA. 20 anys al sector privat, (EPSON, INDRA,...), durant els que va ser Director de Projectes de l'Agència Europea de l'Espai. 10 anys com a Regidor de la seva ciutat, Manresa, durant els que va desenvolupar el 1er Plà d'Innovació Local de Catalunya (2005) i va presidir la xarxa de ciutats europees Eurotowns. Dés de 2012 acompanya ciutats intermèdies i regions en la definició i el desplegament de les seves estratègies de desenvolupament territorial. Des de 2005 edita el blog Ciudadinnova.blogspot.com i és autor de “Desarrollo Local y Territorial, Una Guía para Políticos y Técnicos", Letrame, 2019. www.alainjorda.com
Programa:
La primera sessió, dimecres dia 16 de desembre a les 17.00h:
• la complexitat de la gestió de la ciutat
• per què fracassen els plans estratègics, de desenvolupament,....?
• Preguntes i respostes
La segona sessió, dijous dia 17 de desembre a les 17.00h:
• ¿com definir un pla que porti la ciutat a un desenvolupament efectiu i que la porti a destacar entre les seves ciutats veïnes (per tal d'atraure talent, activitats, etc.)?
• Preguntes i respostes
Diploma:
Tots els alumnes participants tindran un diploma acreditatiu (CERTIFICAT) d’assistència
Resum:
La informació del curs la trobaràs online a: https://www.telecos.cat/fitxa-formacio/1912
Data: 16 i 17 de desembre Horari: de 17:00h a 18.30h Durada: 3 hores
Preu: 38€ (associat/col·legiat i seguidors d’Ajuntament Impulsa) i 69€ (no associat)
Lloc: On line. (El link de connexió s’enviarà abans de començar el curs).
Formació Bonificada: Gestionem els tràmits per gaudir de les bonificacions corresponents amb FUNDAE : https://www.fundae.es/Pages/default.aspx
Inscriu-te i demana el teu descompte a: info@ajuntamentimpulsa.cat
