Telefónica impulsa el desplegament de fibra òptica a Tarragona

El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, s’ha reunit a l’Ajuntament de Tarragona amb l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, per explicar-li el detall de les obres de desplegament, que varen començar a principis d’any i que s’intensificaran durant aquest últim quadrimestre. L’Alcalde ha explicat que “es tracta d’una molt bona noticia per la ciutat i, especialment en el context econòmic actual, estem enormement agraïts a l’esforç de Telefónica per apostar per Tarragona com una de les primeres ciutats catalanes en tenir fibra òptica a tot el municipi”.

Fins el passat mes d’agost, Telefónica ha desplegat fibra òptica a 6.000 llars i seus empresarials, fet que permetrà als tarragonins d’accedir als nous serveis de fibra, de manera gradual i en funció de la zona de residència. A final d’any seran 48.700 les unitats immobiliàries (llars i empreses) que tindran aquest servei. Les obres continuaran fins el 2014 quan la totalitat del municipi disposi de fibra. El desplegament de fibra òptica suposarà que més de 68.200 llars i empreses de Tarragona disposin el 2014 d'accés als nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només poden ser prestats a través de xarxes de nova generació. Tarragona se situa així entre les ciutats més avançades tecnològicament.


Beneficis de la fibra òptica

El desplegament de fibra òptica es portarà a terme també als polígons industrials de Tarragona. Així, el Polígon Francolí, que acull un bon nombre de petites i mitjanes empreses, disposarà de fibra òptica aquest mateix any, i el Polígon Riuclar, l’any 2014. El Polígon Entrevies ja disposa actualment de serveis de connexió de fibra òptica per a grans empreses.

Les obres s’emmarquen en el pla de desplegament d‘aquesta tecnologia a Catalunya i que es va iniciar a la ciutat de Barcelona aquest mateix any. El pla preveu que més de la meitat dels 3 milions de llars de tota Catalunya accedeixin a aquesta tecnologia ultra ràpida a finals de 2013. Catalunya serà la primera comunitat que aconsegueix un percentatge tan elevat de penetració d'aquesta tecnologia, ja que una de cada dues llars estarà en condicions de gaudir d'aquest servei a finals de l’any vinent.

L'extensió de la fibra òptica a tota Catalunya requerirà un important esforç inversor per part de Telefónica, la qual cosa cobra especial rellevància en l'entorn econòmic actual. Aquest esforç suposarà així mateix la creació de 2.000 llocs de treball molt qualificats en àrees com enginyeria i construcció de xarxa, i obrirà espai a projectistes, instal·ladors i comercials.

L'Agenda Digital Europea preveu que el 50% de les llars estiguin connectades a xarxes d'accés a internet amb velocitat de 100 Mbs l'any 2020, mentre que l'Estratègia 2011-2015 del Plan Avanza 2 exigeix disposar de banda ampla a 100 Mbs per al 20% de la població l'any 2015. El desplegament de fibra òptica de Telefónica permet a Tarragona ser pionera en el compliment d'ambdós objectius.


Xarxa móvil

La fibra òptica des de la central fins al domicili o empresa del client és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món.

En l'àmbit domèstic, els 100 Mb reals que ofereix la fibra permeten TV d'alta definició, jocs online, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultraràpida per Internet, fins i tot des de diversos dispositius simultàniament sense que la qualitat de la connexió pateixi cap modificació. No només la banda ampla fixa, sinó també la mòbil es beneficia de la xarxa de fibra, ja que més del 70% del tràfic de dades mòbils discorre a través de connexions wifi.


Font: Ajuntament de Tarragona

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top