Telefónica instal·larà la fibra òptica a Castellar del Vallès

Telefónica ha comunicat que, en un termini de quatre mesos, portarà la fibra òptica al Pla de la Bruguera, Can Carner i a les llars del nucli urbà. La implantació es farà primer als polígons industrials, on es preveu que aquesta tecnologia es pugui posar en servei abans de finalitzar aquest 2013, mentre que el desplegament al nucli urbà serà efectiu durant el primer trimestre del 2014.
 
El projecte veu la llum després de les reunions que l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, va mantenir amb la direcció de la Companyia, per explicar les necessitats del municipi en matèria de noves tecnologies.
 
Telefónica desplegarà FTTH (en anglès “fiber to the home”), també coneguda com a “fibra fins a casa” o “fibra fins a la llar”, que és la tecnologia que en l’actualitat possibilita l’accés a serveis de banda ampla més ràpid del mercat, amb un total de 100 Mb. Per tant, suposarà una important millora de l’accés als serveis de telecomunicacions (telefonia, Internet de banda ampla i televisió) a què poden accedir la ciutadania i les empreses de la vila.
 
Els treballs, que començaran properament als polígons, consistiran en l’estesa de cables de fibra òptica i sistemes de distribució òptica a través de la infraestructura existent, ja sigui aèria o canalitzada, per la qual cosa no es preveuen afectacions per obra civil nova.
 
El pla de desplegament previst per Telefónica comportarà que totes les empreses dels polígons i el 80% de les llars de Castellar puguin disposar d’accés al servei de fibra òptica. A banda d’això, la companyia també està estudiant com augmentar la cobertura del serveis de banda ampla a les urbanitzacions. En aquest sentit, valorarà la possibilitat d’estendre la fibra òptica o de millorar la tecnologia actual en aquests sectors.
 
 
Font: Ajuntament de Castellar del Vallès
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top