Tercera reunió de treball del Partenariat Sabadell Ciutat Intel·ligent

El regidor delegat del programa “Sabadell Ciutat Intel·ligent” Cristian Sánchez, ha participat a la reunió i ha destacat que ”Sabadell aposta fermament i de manera transversal pels projectes Smart. Treballem per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i oferir un millor servei com a administració i tot plegat ho fem aprofitant les noves tecnologies i col·laborant amb empreses privades, entitats sense afany de lucre i institucions i així aconseguir donar més a un cost menor”.
 
Així mateix durant la trobada d’avui i dins també dels objectius a curt termini, l’Ajuntament ha plantejat les diverses línies de finançament europeu per als propers 2 anys, centrades en l’Horizon 2020 i els fons FEDER, i ha detallat aquelles que tenen un major interès, oferint als partners presents la possibilitat de plantejar conjuntament propostes susceptibles de rebre aquest finançament. En aquest sentit, Cristian Sánchez ha explicat que “l’Ajuntament posa l’èmfasi en l’eficiència energètica dins la rehabilitació d’edificis i la introducció de les TIC que ajudin a canviar els hàbits energètics dels usuaris i usuàries dels equipaments municipals, a través de xarxes socials i altres accions”.
 
Quant a objectius immediats de futur, els propers 3 i 4 d’abril tindrà lloc a Fira Sabadell la 2a. edició del Sabadell Smart Congress, congrés internacional de ciutats Intel·ligents, amb la participació ja confirmada de l’ex-ministre d’Indústria del govern espanyol, Miguel Sebastián, de l’economista i professor de la Columbia University, Xavier Sala-i-Martín, i de representants del Massachusetts Institute of Technology, Banc Interamericà de Desenvolupament, la Comissió Europea i d’ens locals d’Argentina i el Brasil, entre d’altres. El Congrés pivotarà al voltant del lema “Medium-sized, high-quality cities” (ciutats mitjanes d’alta qualitat), que reflecteix la voluntat de l’Ajuntament que aquest congrés sigui el referent de les ciutats Intel·ligents mitjanes i petites, on resideix la major part de la població europea. De forma semblant a l’edició anterior, durant la propera setmana s’obrirà el període de presentació d’apps per al concurs que tindrà lloc durant el congrés.
 
D’altra banda, la temàtica del transport, interessen sobretot solucions innovadores per una mobilitat més sostenible, amb combustibles alternatius, mesures per reduir la congestió en el transport urbà o iniciatives per afavorir la compartició de dades i la interoperabilitat en l’àmbit de la mobilitat. Finalment, en la temàtica TIC, l’interès municipal se centra en l’Internet del futur, big data, infrastructures “cloud”, objectes Intel·ligents connectats i noves tecnologies com l’OLED.
 
Finalment, encara en clau de futur immediat, l’Ajuntament ha explicat que s’està treballant conjuntament amb la Diputació de Barcelona i l’Institut Català d’Energia per promoure noves iniciatives en l’àmbit de l’eficiència energètica dels equipaments, centrades en il·luminació i monitorització, que es connectaran properament. També continuarà el desplegament de la fibra òptica FttH a la ciutat, a càrrec de Telefonica, ja completat en un 58% a finals de 2013, i s’iniciarà el proper mes el desplegament de la tecnologia mòbil 4G, que continuarà al llarg de 2014.
 
Parlant de les accions destacades dels darrers mesos, s’ha posat en marxa la nova aplicació mòbil i web dels autobusos de Sabadell, gestionats per la cooperativa TUS SCCL, incloent informació en temps real sobre el trànsit dels autobusos i que ja ha tingut més de 8.000 baixades. Així mateix, també s’ha comentat la concessió a Sabadell del premi com a finalista als Smart City World Awards de Barcelona, al costat de les ciutats de Buenos Aires, Copenhaguen, Tiyuan (Xina), Berlín i Rio de Janeiro, que en fou la guanyadora, en què el jurat va apreciar particularment la transversalitat del programa Sabadell Ciutat Intel•ligent, amb 6 eixos d’actuació: eficiència energètica, mobilitat, competitivitat, qualitat de vida, govern i ciutadania i medi ambient.
 
A la reunió  han participat els representants de Telefonica, Banc Sabadell, Envac Iberia, Garrigues, Grupo Clece, Serveis Generals per Municipis, SA, Smatsa, Api Movilidad, Cipo, Empark, Circutor, Ros Roca, IDP Ingeniería, Medio Ambiente y Arquitectura, TUS (Transports Urbans de Sabadell), Ausa, Moba (Mobile Automation), Parc de Recerca Universitat Autònoma de Barcelona, Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), Institut Català d’Energia, JC Decaux, Philips, Cassa, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i Visita 3D. Les altres entitats que formen part del partenariat “Sabadell Ciutat Intel·ligent” són Microsoft, Pirsa-Grup Everest i Localret.
 
Aquestes entitats van signar un conveni amb l’Ajuntament per l’impuls de la innovació i les noves tecnologies, amb una durada de 4 anys, en el marc de l’estratègia “Sabadell Ciutat Intel·ligent. Properament s’hi incorporarà també el centre tecnològic Leitat.

 
Font: Ajuntament de Sabadell
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top