Terrassa obre un procés participatiu per recollir les aportacions ciutadanes al PAM

L'Ajuntament de Terrassa posarà en marxa aquest 29 de maig el procés participatiu per recollir les aportacions de la ciutadania al Pla d'Acció Municipal (PAM) de 2018, el document que constituirà el full de ruta del Govern municipal per l'any vinent. Aquest és el segon any que es porta a terme aquest procés, després de la prova pilot de l'any passat.

El procés constarà de diverses fases. La primera, fins el 30 de juny, es dedicarà a la recollida de propostes i inclourà sessions informatives i altres accions adreçades a facilitar la participació. Les propostes es podran presentar online, a partir de dilluns vinent, a través de la plataforma participa.terrassa.cat, i també presencialment, a les Oficines d'Atenció Ciutadana i al punt d'informació municipal del Raval de Montserrat (atri de l'Ajuntament). Una comissió tècnica descartarà les propostes que no siguin factibles per raons legals o competencials.

A continuació, durant el mes de juliol, en la fase de validació, la Junta de Govern Local determinarà quines propostes passaran a la fase de recollida de suports, a partir dels informes emesos per la comissió tècnica, i valorant diversos paràmetres, com ara si les propostes encaixen amb les línies estratègiques del Pla de Mandat, si són d'interès general o si tenen incidència des de la perspectiva de gènere.

A la tercera fase, que es desenvoluparà durant el mes de setembre, totes les persones majors de 16 anys empadronades a Terrassa podran donar suport a un màxim de tres propostes diferents. La recollida de suports es farà a través de la plataforma participa.terrassa.cat, i també presencialment, en espais i horaris que es comunicaran properament. Finalment, a l'octubre, la Junta de Govern incorporarà al PAM 2018 les propostes que hagin aconseguit més suports, argumentant degudament la seva decisió.

El Pla de Mandat 2015-2019 recull que les prioritats polítiques i els objectius que s'hi descriuen es desenvolupin a partir de diferents PAM, que s'han d'aprovar anualment acompanyant el corresponent pressupost de l'Ajuntament. Aquests plans han de concretar les accions, els programes o els projectes que s'hauran de portar a terme en cada exercici pressupostari. El procés participatiu garanteix que, a més de concretar les línies estratègiques del Pla de Mandat, el PAM reculli també les principals aportacions fetes per la ciutadania a l'acció municipal.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top