Terrassa rebrà 832.000€ dels fons Next Generation per a la transformació digital i modernització de l'Administració

L'Ajuntament de Terrassa rebrà un total de 831.915,71 € per finançar els dos projectes de caire tecnològic que va presentar a la convocatòria de subvencions europees adreçades a la transformació digital i modernització de les administracions locals, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

El primer d'aquests projectes, orientat a implementar la infraestructura tecnològica de base per desplegar el lloc de treball del personal públic digital, rebrà gairebé 639.000€. L'altre projecte subvencionat, que posa l'accent en la seguretat de la informació en els sistemes d'informació de l'Ajuntament de Terrassa, comptarà amb una ajuda de 193.205 €.

La regidora de Tecnologia de l'Ajuntament de Terrassa, Ona Martínez, celebra que aquestes ajudes europees «ens permetin consolidar la transformació digital que s'està realitzant dins l'organització municipal, desplegant els llocs de treball digitals i garantint la seguretat de la Informació dels nostres sistemes».

La regidora afegeix que «en l'actual context social, marcadament tecnològic, l'Ajuntament ha fet un esforç per adequar-se a les noves necessitats ciutadanes i seguir oferint a la ciutat un servei eficient i de qualitat. La concessió dels fons europeus avala la bona feina que està fent l'Ajuntament de Terrassa en l'àmbit de la transformació digital. Entenem la tecnologia com a mitjà per millorar el servei a la ciutat, adaptant-lo a les noves necessitats i fent-lo més àgil, proper i eficaç».

Millorar la infraestructura i la seguretat

El primer projecte presentat als fons europeus Next Generation, titulat «Infraestructura de tecnologia de base per al desplegament del lloc de treball públic digital», persegueix l'objectiu de continuar avançant en la dotació de l'Ajuntament de Terrassa de les infraestructures tecnològiques necessàries per modernitzar l'administració. La proposta d'infraestructura de tecnologia contempla, d'una banda, l'adopció de solucions al núvol i infraestructures sostenibles, i, d'una altra, la provisió de llocs de treball de nova generació amb mobilitat i eines col·laboratives que maximitzin la productivitat de la plantilla municipal i habilitin la seva feina no presencial.

El segon projecte presentat està centrat en la seguretat informàtica i aspira a garantir la seguretat de les infraestructures, comunicacions i serveis digitals prestats per l'Ajuntament i millorar les seves capacitats de prevenció, detecció i resposta davant d'incidents de seguretat informàtica i atacs informàtics. Permetrà desplegar eines vinculades o integrades al CCN-CERT (Centre Criptològic Nacional) així com a l'Agència Catalana de Ciberseguretat.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top