Torna a Barcelona la Setmana Europea de la Mobilitat

La Setmana arriba amb el lema “Fes salut. Mou-te de manera sostenible” i amb el tema “Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible”, per incidir en quatre qüestions: la salut mental i la salut física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

Més d’un centenar d’activitats, que s’han adaptat a les mesures sanitàries i de prevenció per la covid-19, se celebraran durant aquests dies en diversos punts de la ciutat.

Park(ing)Day

El divendres 17 de setembre se celebrarà el Park(ing)Day, amb una cinquantena d’activitats programades. Es tracta d’una acció de sensibilització i reivindicativa, en què diverses entitats, col·lectius i la ciutadania en general transformen de manera temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic, amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i el medi ambient. Té lloc a diverses ciutats de tot el món.

Dia sense Cotxes

Alhora, el dimecres 22 de setembre se celebrarà el Dia sense Cotxes, que enguany torna amb activitats ben diverses al carrer, en què se substituirà la circulació de vehicles per activitats per a totes les edats: tallers, exposicions, circuits infantils amb bicicleta, balls en línia, curses, zumba i xerrades, entre altres propostes.

Hi haurà talls de trànsit locals degudament senyalitzats i la Guàrdia Urbana efectuarà els desviaments corresponents per minimitzar les afectacions.

La iniciativa s’emmarca en la voluntat del Govern municipal de potenciar una mobilitat més segura i sostenible a la ciutat, en la línia del que marca el Pla de mobilitat urbana (PMU) 2024, en el qual es preveu fomentar els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta i reduir els que es realitzen en vehicle privat.

Així, al llarg de la setmana la mobilitat sostenible serà un dels eixos principals en els quals es treballarà promovent-la entre la ciutadania i facilitant la pacificació de l’espai públic per mostrar com seria una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada.

La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 de Barcelona s’emmarca en la European Mobility Week, un esdeveniment en el qual centenars de ciutats organitzen activitats durant una setmana per tal de conscienciar la ciutadania sobre un model de mobilitat més saludable, segura i sostenible en benefici de tothom. A escala europea, aquest any se celebren dues dècades d’aquesta setmana temàtica que dona suport a iniciatives locals en els seus esforços per fer que les ciutats siguin més segures, verdes, inclusives i accessibles.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top