Torna el Congrés Nacional de Contractació Pública

Quan la Transparència és més reclamada que mai i la bona gestió dels recursos públics més necessària, la Contractació Pública surt a la palestra com a eina especialment sensible a les dues matèries.

No és notícia que el pes de la contractació del sector públic a Espanya sigui important però és probable que en un proper futur es converteixi en l'eina que asseguri la neteja dels processos de contractació i la igualtat d'oportunitats dels licitadors així com l'estalvi en els costos dels productes i els serveis públics.

A partir de ja, la Contractació ha de ser electrònica perquè les noves normatives que ens vénen imposades per Europa i la imminent transposició de les mateixes a la normativa nacional en matèria de contractació i de la nova Llei de procediment administratiu així ho imposen.

Per què la Contractació Electrònica és una garantia de transparència i eficiència?

Perquè a través de l'ús de plataformes electròniques de contractació, els processos d'adquisició es controlen en totes les seves etapes i es pot comprovar l'ús de la informació i els temps en tot moment.

Perquè s'obre l'oportunitat a més licitadors de jugar amb les mateixes armes amb independència d'on estiguin posant el valor en el producte o servei i en el seu preu i qualitat i reduint sensiblement la gestió i els costos del procés.

La gestió dels expedients de contractació en format paper, les reunions presencials de les meses de contractació, la comparació d'ofertes, les comunicacions per a la resolució d'incidències, l'aportació de documentació, la comunicació d'adjudicacions i molts aspectes més del, fins ara , complex i tediós procés canviaran si o si i de forma immediata.

Els responsables públics, conscients d'aquest canvi, s'estan posant mans a l'obra per adaptar les seves organitzacions a aquestes exigències. Dins d'aquest marc, es convoca el II Congrés Nacional de Contractació Pública Electrònica - CNCE'17, que es durà a terme a Madrid el proper 24 de maig.

Una cita en què centenars de representants de tots els nivells de les administracions, responsables de contractació, jurídics, tecnòlegs i d'organització que, juntament amb càrrecs electes, tindran l'oportunitat de conèixer les implicacions que té ja el canvi normatiu per les seves organitzacions i processos així com la forma en què s'estan implementant de les plataformes de contractació electrònica en moltes institucions públiques.

En # CNCE17 es duran a terme 12 taules de debat i el mateix nombre de ponències en tres sales paral·leles. El congrés comptarà amb la participació de seixanta grans experts de l'acadèmia i l'administració que, en l'actualitat, estan estudiant i aplicant les noves formes de contractació. A més, tindran lloc la presentació d'experiències a nivell nacional, autonòmic i local i fins i tot internacional.

La nova Governança de l'Administració Pública, la recentment estrenada normativa, el paper dels habilitats nacionals i el dels caps de servei, la transparència i la igualtat de tracte, la contractació social i la visió dels principals partits seran, entre d'altres, les matèries a tractar. També es presentaran interessants propostes de les empreses participants, i matèries com la compra pública innovadora (CPI), la contractació en el sector salut, en l'administració local i els avantatges de la contractació electrònica, així com nombrosos casos d'estudi.

Un congrés oportú i necessari que ha de donar un impuls de confiança i coneixement per a la gran transformació digital de les nostres administracions també en aquesta matèria sensible.

El Congrés CNCE'17 està organitzat per Club d'Innovació, promotor de la primera edició celebrada a València al maig de 2016. Compta amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies - FEMP, Consell General de Col·legis de Secretaris Interventors i Tresorers d' Administració Local - COSITAL, Comissió Nacional dels Mercats i la Competència - CNMC, IESE, AERCE, APMEP, l'Observatori de Contractació Pública i la xarxa social Novagob.

Aquest Congrés es fa possible gràcies al suport d'empreses líders en matèria de serveis de contractació i transformació digital com Vortal Connecting Business, Indra, Aytos Berger-Levrault, Microsoft, T-Systems i Add4u.

 

DESCARREGAR PROGRAMA


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top