Torna l’Smart City Expo World Congress del 15 al 17 de Novembre

L'edició 2016 de Smart City Expo World Congress (SCEWC) tindrà un enfocament especial en els ciutadans i les diferents iniciatives que s'estan reproduint a tot el món per capacitar les persones que viuen a les metròpolis i fer que aquests llocs siguin més humans. Per aconseguir això, l'esdeveniment internacional líder en ciutats intel•ligents i solucions urbanes ha reunit més de 400 ponents en un programa de congressos amb quatre oradors capaços de traduir aquests objectius en les estratègies d'accions en diferents camps: Ellen MacArthur, Susan Etlinger, David Bollier i Parag Khanna , que visita SCEWC per segona vegada.

Del 15 de novembre al 17 de recinte de Gran Via de Fira de Barcelona reunirà els millors pensadors urbans, empreses i ciutats per discutir com els ciutadans han d'estar al centre de cada transformació urbana tant com un element crític en el disseny d'aquestes iniciatives, com també com a part de la presa de decisions. Conceptes com l’estratègia del bé comú, l'economia circular i l'ús ètic del big data seran claus per potenciar la capacitació dels ciutadans des de diferents perspectives. El congrés abordarà a través d'un programa estructurat en sis temes: governabilitat, economia, societat, sostenibilitat, mobilitat, dades i Tecnologia.

La primera dels quatre oradors principals de SCEWC 2016 serà Susan Etlinger, una de les veus més influents en la indústria de grans volums de dades. Etlinger és membre de la junta de la Iniciativa de Big Boulder, una organització de la indústria dedicada a promoure l'ús reeixit i ètic de les dades socials. Com a analista porta a terme una investigació independent sobre l'estratègia de dades, anàlisi i emmagatzematge de dades i treballa amb organitzacions globals per incorporar l'ús de dades estratègiques i ètiques en la cultura i la pràctica de l'organització.

L’activista nord-americà, escriptor i estratega polític David Bollier també parlarà a l’SCEWC. Co-fundador de l'Commons Strategies Group i Sènior Fellow al Centre de Lear Norman a l'Escola USC Annenberg de Comunicació, David assisteix al moviment comú de la humanitat tractant de recuperar un espai per commoning, un sistema de gestió de recursos basada en les relacions socials dinàmiques centrades en la consideració d’avantatge de les tecnologies digitals per a "canviar la cultura democràtica, la lluita contra els excessos de la llei de propietat intel·lectual, la fortificació dels drets del consumidor i la promoció de l'acció ciutadana", com ho defineix ell mateix.

Parag Khanna, un analista geopolític líder mundial analitzarà el paper fonamental de les ciutats en el món i com metròpolis hiperconnectades, amb una potència demogràfica i econòmica cada vegada més gran, són la construcció d'una xarxa pròpia que podria convertir-se en el primer pilot mundial d’ importància en un futur pròxim. Investigador Sènior al Centre d'Àsia de la Universitat Nacional de Singapur, Khanna estudia com la ciència i la tecnologia creen nous estils de vida i també estudia les estructures socials i el paper que tenen en les ciutats.

La quarta oradora principal serà la navegant britànica que es va retirar –assolint  el rècord mundial de la circumnavegació en solitari més ràpid del món en 2005- Ellen MacArthur, que parlarà d'economia circular i la urgent necessitat de canvi de paradigma cap a un sistema productiu que elimina els residus de l'equació i es centra en la reutilització i la sostenibilitat. Ellen dirigeix actualment una Fundació que treballa amb els negocis i l'educació per accelerar la transició cap a una economia circular.

El compromís d’ Smart City Expo per a l'economia circular també es cristal•litza en la celebració conjunta de la cimera europea d'Economia Circular amb la idea que les ciutats seran fonamentals per a la implementació d'aquest nou sistema productiu. La conferència té com a objectiu respondre a la pregunta de com poden les ciutats crear sistemes circulars eficaços.
 

Un punt de referència internacional

Amb més de 600 ciutats, 400 ponents i les empreses líders en la indústria de solucions urbanes intel•ligent, SCEWC 2016 serà la major edició fins ara dels principals esdeveniments de ciutats intel·ligents a tot el món '. L'edició 2015 de SCEWC va reunir més de 14.000 visitants professionals de 105 països, així com 421 ponents de reconegut prestigi i 485 expositors procedents de 568 ciutats. Però l'abast internacional de la fira s'ha ampliat en 2016. Els nous esdeveniments a Casablanca (Marroc), Istanbul (Turquia), Kyoto (Japó) i Puebla (Mèxic) han fet Smart City Expo l'esdeveniment internacional líder en solucions intel·ligents urbanes.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top