Torrot presenta MUVI, un escúter elèctric interconnectat a través d’una aplicació mòbil

Torrot ha presentat al Mobile World Centre de Barcelona la MUVI, la motocicleta elèctrica intel·ligent desenvolupada amb les tecnologies més avançades.

La presentació ha anat a càrrec d’Ivan Contreras, fundador i CEO de Torrot Group que ha explicat les especificacions tècniques de l’escúter davant d’unes dues-centes persones.

Només a la ciutat de Barcelona hi ha uns 100.000 ciclomotors que recorren una mitjana diària de 10 quilòmetres. Tenint en compte les emissions de CO2 d’aquestes motocicletes, diàriament es generen 100.000kg de CO2, contribuint a un empitjorament de l’aire de la ciutat així com de la salut dels seus habitants. La MUVI és una solució sostenible i respectuosa amb el medi ambient que permetrà millorar la situació no només a Barcelona sinó a altres ciutats del món.
 

Especificacions de la MUVI

Es tracta d’una motocicleta molt lleugera de només 85 kg que revolucionarà la mobilitat urbana. Les bateries de liti són extraïbles,  ofereixen una autonomia de 110km i es recarreguen amb 4 hores. Actualment es comercialitzen dos models: la City que arriba als 45km/h per 3.500€ (sense iva) i la Executive amb una velocitat de 75km/h que costa 3.800€ (iva a part).

La MUVI és la primera moto elèctrica que ha superat l’homologació europea 168/2013 que entrarà en vigor a principis de 2017. Els usuaris que vulguin acollir-se a una ajuda estatal relacionada amb la mobilitat elèctrica tenen la garantia que la MUVI compleix els requisits per a qualsevol país d’Europa.

Es tracta d’un model de vehicle elèctric únic perquè permet al conductor estar interconnectat amb l’entorn.  L’usuari pot gestionar fàcilment les dades de consum, quilometratge o autonomia així com contactar amb el servei tècnic a través del telèfon mòbil.

La fabricació es realitza a la unitat productiva de Salt, que antigament fabricava únicament per a Gas Gas, on hi treballen 120 persones i tenen capacitat per produir 20.000 motocicletes anuals.

Les previsions de futur per a la MUVI són molt optimistes; Ivan Contreras ha confirmat durant la presentació que de cara al 2017 ja tenen previst vendre’n 5.000, la majoria per a companyies que n’adquireixen grans quantitats.
 

Interconnectat amb l’usuari

La MUVI té 62 sensors que recullen informació de l’entorn i del funcionament de la motocicleta. A través d’una aplicació disponible per a iOS i Android, la motocicleta es connecta a Internet i ofereix dades sobre pol·lució, soroll, autonomia, quilometratge, velocitat etc. D’aquesta manera l’usuari té el control de la MUVI a través de l’smartphone.
 

La MUVI al servei dels ajuntaments

La MUVI és una motocicleta elèctrica que es pot integrar a la flota de vehicles municipals per diversos usos. Actualment, hi ha ajuntaments que la utilitzen per a millorar la connectivitat entre els edificis de l’administració local, és a dir per moure’s per la ciutat amb mobilitat elèctrica. Ivan Contreras, CEO de Torrot Group afirma que la MUVI és un vehicle ideal per als trajectes curts dins d’una mateixa ciutat perquè contribueix a obtenir una mobilitat sostenible.

Al final de la presentació els assistents han pogut fer un recorregut per les immediacions de la Plaça de Catalunya de Barcelona per provar la MUVI.

 

 

Més informació en aquest vídeo:

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top