Tot a punt per la tercera edició del Sabadell Smart Congress

La tercera edició del Sabadell Smart Congress, que tindrà lloc a la ciutat de Sabadell els propers 25 i 26 de febrer, posa èmfasi en una visió global, tecnològica, social i històrica del desenvolupament de les ciutats fins a les actuals Smart Cities, destacant tres temàtiques a demanda d'anteriors visitants i expositors del congrés.

Smart Urban Planning: Perspectiva històrica i tendències actuals de l'urbanisme a les ciutats intel·ligents de mida mitjana. Efectes sobre la societat.

Smart Health: Noves tecnologies en l'àmbit de la salut. Impressió en 3D en cirurgia.

Smart Projects Financing: Integrant el finançament de diverses fonts per implantar projectes de ciutat intel·ligent.

Amb ponents importants com el Sr. Jordi Hereu, Ex-Alcalde de Barcelona,  Sr. Íñigo de la Serna, Alcalde de Santander i President de la RECI, el Dr. Lucas Krauel Gimenez Salinas, cirurgià de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, expert en la tecnologia 3D aplicada a la medicina, Tobías Wallisser, soci fundador de LAVA (Laboratori de Visionary Architecture), Mercè Griera, representant de la Comissió Europea, Pablo Sánchez Chillón, expert en nous models de governança de ciutats i Mila Gascó, Doctora per la Universitat Rovira i Virgili en avaluació de polítiques públiques entre d’altres.

A més de les ponències el Sabadell Smart Congress organitza el Sabadell Urban Challenge 2015 que és un concurs de solucions innovadores per la gestió urbana organitzat per Promoció Econòmica de Sabadell SL i adreçat a aquelles empreses, emprenedors o ciutadans que:

1. Dissenyin i desenvolupin una aplicació funcional per a dispositius mòbils, la temàtica de la qual estigui relacionada amb les potestats, competències, activitats o serveis dels municipis.

2. Siguin fabricants o dissenyadors de mobiliari urbà que incorpori elements tecnològics innovadors (energies renovables, connectivitat, etc.) o bé que contribueixi de forma innovadora a objectius mediambientals o d’eficiència energètica. També s’inclouen en aquesta categoria eines de software relacionades amb gestió urbana.

El premi del primer classificat seria:

• Ús d’un estand gratuït de 12 m2 al Sabadell Smart Congress 2015.
• Possibilitat d’exposar el seu producte en una ponència davant del públic assistent al congrés.
• Possibilitat de presentar el seu producte en entrevistes amb els representants dels municipis de la Red Española de Ciudades Inteligentes que estiguin presents (networking i mentoring)*, en funció de la seva disponibilitat
• Cessió gratuïta d’un despatx al Centre d’empreses industrials de Can Roqueta de Sabadell (Avinguda de Can Bordoll, 119) o d’un espai de co-working al Centre de promoció empresarial (CPE) de Sabadell (C/Tres Creus, 236), durant 3 mesos.

Alternativament, segons indiqui en el formulari d’inscripció, el primer classificat podrà optar a una retribució dinerària de 1.000 euros.

Com a esdeveniment important durant el Sabadell Smart Congress destaquem la celebració de la Junta Directiva de la RECI, (Red Española de Ciudades Inteligentes) on els 54 representants dels Ajuntaments que pertanyen a la RECI, estaran convidats al Congrés.

Les empreses tenen a la seva disposició diferents espais a la nau central de Fira Sabadell on podran exposar durant el Congrés els seus productes i projectes relacionats amb el món de les ciutats intel·ligents en estands de 15m2. L’entrada a la zona d’exposició serà totalment gratuïta on s’exposaran productes innovadors en temàtica smart city com una mostra de casa passiva amb alta eficiència energètica i sostenible, eficient, aïllada i ventilada, de l’empresa Papik. També tindrem l'ocasió de provar el ferm que genera energia amb la llum solar de l’empresa Onyx Solar.

A més, l’empresa Hemav, aportarà una mostra dels seus drons utilitzats en el marc de l’agricultura amb tècniques que permetrien obtenir informació de la vegetació sense necessitat d’estar en contacte directe amb ella i visualitzar a través de les imatges, diferències en l’aspecte del cultiu. A banda de l’espai d’exposició es realitzarà una prova pràctica a l’exterior en el Parc Agrari de Sabadell per comprovar la funcionalitat dels drons a l’agricultura de precisió, a la que podrà assistir tot el públic interessat.

Dintre de l’espai d’exposició també comptarem amb punts de recàrrega de vehicles elèctrics per part de “Gamesa” i una mostra de vehicles elèctrics del concessionari de Sabadell “Auser” Comercial Martí de Renault.
Al Sabadell Smart Congress hi participaran com a patrocinadors empreses líders en el desenvolupament de projectes vinculats a l'univers de les "smart cities", entre les quals destaquen FCC, Àgora Grup Serveis i Consultoria, Telefònica, Clece, Aigües Sabadell, Socelec, Banc Sabadell, Ros Roca,  Empark, Diputació de Barcelona, Envac, Moba i Ausa.

Per tots els patrocinadors, col·laboradors i expositors i per desconnectar de la jornada del congrés i també conèixer-se en un entorn més informal, s'ha organitzat un torneig de pàdel patrocinat per Fomento de Construcciones y Contratas el dia 25 de febrer a les 18:00 hores en el Club de tennis de Sabadell.

Així doncs, Sabadell Smart Congress és la cita anual recomanada per tots aquells professionals, investigadors i estudiosos dels conceptes, productes i serveis vinculats a les ciutats intel•ligents, per estar actualitzat i connectat a les darreres tendències i els actors principals d’aquest sector en creixement, amb un mercat a nivell mundial que es preveu que es tripliqui en els propers anys, fins arribar a valorar-se en 15.600 milions d’euros.

Les entrades ja estan a la venda per un preu de 25€ l’entrada general, amb un 20% de descompte per compra on-line, i gratuïta pel Sector Públic, Universitats i Centres Educatius. Es poden comprar a la pàgina web del congrés.

Més informació sobre el Congrés a: http://www.sabadellsmartcongress.com/
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top