Totes les forces progressistes de l'Ajuntament del Prat, El Prat en Comú, el PSC, ERC i Podemos El Prat, aproven el pressupost 2023

Totes les forces progressistes de l’Ajuntament del Prat El Prat en Comú, el PSC, ERC i Podemos El Prat, que sumen 22 dels i les 25 regidores del consistori pratenc, van aprovar el pressupost 2023 que, sota el títol "El Prat del futur es fa present", consolida els serveis públics municipals i concreta diversos projectes que han d'impulsar el model de ciutat i projectar-lo en els propers anys.

El pressupost de l’Ajuntament per a l’any vinent suma un total de 113,5 milions d’euros (107 milions de despesa ordinària i 6,6 milions d’inversions), gairebé 5,6 milions d’euros més que l’exercici anterior. Si s’afegeixen als comptes de l’Ajuntament, els de les diferents empreses municipals (Aigües del Prat, Prat Espais i El Prat Comunicació) i els del Consorci del Prat Nord, la suma total és de 126,56 milions d’euros (119,3 milions d’euros en despesa ordinària i 7,2 milions d’euros en inversions).

Els comptes municipals s’han hagut d’elaborar tenint en compte els nous reptes del context actual: la pujada dels preus dels serveis, dels proveïdors i de l'energia (gas i electricitat), l'augment salarial del personal municipal i l'encariment dels contractes.

Hi destaca l’augment en un 42,5 % en les àrees d’Acció Ambiental i Energia, un 15,5 % en Educació i el manteniment de les partides que garanteixen els serveis a les persones com ara Acció Social i Comunitària, Activitat física i Esport i Manteniment i Serveis.

Un pressupost que manté la inversió social i en equipaments públics

El pressupost, d’una banda, busca fer costat a les llars i comerços de la ciutat en l’actual context d’encariment de preus consolidant i preservant la inversió social per continuar sent una de les ciutats de l’Estat que fa un major esforç en aquest àmbit per habitant. D’altra banda, en aquests pressupostos es materialitzen alguns dels projectes de mandat que han d’assentar les bases del Prat del futur que dibuixava el PAM 2020-2023.

Aquest pressupost pretén consolidar els serveis i equipaments públics de la ciutat, mantenint la inversió en ells a pesar de l’encariment de preus també per al municipi. Cal recordar que el Prat és una de les ciutats de l’estat amb una major i millor inversió social, segons l’Associació Estatal de Directives i Gerents d’Acció Social, i l’objectiu és que ho segueixi sent.

Els reptes de la proposta pressupostària de 2023 passen per adaptar-se a la pujada dels preus dels serveis, proveïdors i energia. L’augment d’aquests costos de subministrament de gas i electricitat es calcula en 2,3 milions d’euros més que l’any passat sumat a la inflació en general. A més a més, s’han de tenir en compte els augments salarials del personal municipal (en gairebé 2,8 milions) i encariment de contractes.
 
El Prat del futur es fa present

D’altra banda, en aquests comptes es materialitzen també alguns dels projectes previstos en el PAM i en els quals els equips municipals han estat treballant durant el mandat. És el cas de l’inici de la construcció de la nova residència per a persones grans o les millores als equipaments municipals o l’institut escola Pepa Colomer, o la culminació d’aquelles actuacions aprovats en els pressupostos participatius. Es tracta, per tant, de grans projectes i intervencions de mandat que ja arriben a la seva recta final: el Prat del futur ja és present.

Finalment, cal destacar la feina del consistori per captar fons europeus per impulsar millores en la mobilitat, la sostenibilitat, l’atenció social i la defensa del dret de l’habitatge, entre d’altres. Fins ara, s’han aconseguit subvencions per al desplegament de plaques fotovoltaiques, la implantació de la Zona de Baixes Emissions, la pacificació de l’avinguda del Canal, la millora d’accessibilitat d’equipaments municipals, projectes de promoció econòmica i suport a l’ocupació i l’impuls de l’habitatge públic de lloguer assequible a l’Eixample Sud.

Podeu veure i descarregar en aquest enllaç la presentació del pressupost "El Prat del futur es fa present".
 
Aprovació definitiva de les ordenances fiscals i de preus públics

La sessió plenària d’avui també ha aprovat, per unanimitat, la modificació de les ordenances fiscals, de preus públics i de prestacions patrimonials de caràcter públic no tributari per a l’any 2023, que mantindran la pràctica totalitat dels impostos i taxes als mateixos nivells que enguany.  L’Ajuntament del Prat congelarà la carrega fiscal de cara a l’any vinent incloent també un dels principals impostos que depenen del consistori: l’IBI. Alhora, les ordenances de l’any vinent mantenen totes les bonificacions existents fins ara. Així mateix, per pal·liar l’impacte de l’increment del preu dels subministraments energètics entre la ciutadania, el Consell d’administració de l’empresa municipal ASPA (Aigües del Prat) també va decidir el passat 28 de setembre congelar els preus de l’aigua al municipi per a l’any vinent.
 


 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top