Tots els centres escolars del Ripollès disposaran d’un purificador d’aire de SODECA

Dilluns 2 de novembre, l’empresa SODECA, un referent internacional en el món de la ventilació industrial, ha donat a conèixer a la seva seu una iniciativa solidària amb els centres escolars de la comarca del Ripollès. Una iniciativa que se suma a les vàries que ja ha protagonitzat l’empresa durant aquesta pandèmia.L’equip directiu de SODECA ha acollit a representants de les administracions locals, empresarials i equips directius d’escoles en un acte on s’ha presentat aquesta iniciativa de responsabilitat social corporativa sense precedents envers els centres educatius de la zona. A la presentació hi han assistit el director dels Serveis Territorials d’Educació, el Sr. Martí Fonalleras; el president del Consell Comarcal del Ripollès, el Sr. Joaquim Colomer; l’alcalde de Ripoll, el Sr. Jordi Munell; la directora del Servei Educatiu del Ripollès, la Sra. Montserrat Tallant; i el president de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès (UIER), el Sr. Eudald Castells.

El director General de SODECA, Josep Font, ha acompanyat als assistents en un breu recorregut interior on s’ha pogut veure una demostració virtual de com s’analitza l’aire circulant de les aules i seguidament s’han mostrat els diferents equips que s’entregaran als centres. Segons Font, el seu sistema patentat permet renovar fins a 4 vegades l’aire de l’aula en una hora, purificant-lo i eliminant tot tipus de partícules incloent el virus Covid-19, la qual cosa actua com a prevenció de contagis en espais interiors.

 

“Cada dia una persona pot inhalar de 20 a 25 kg d’aire, quan al final bevem 2 litres d’aigua i mengem 1 kg de menjar” explicava Font. “Donem  molta importància al que mengem i bevem i donem molt poca importància al que respirem perquè realment  no ho veiem”. En aquest sentit, el director de SODECA explicava que cal cuidar el que respirem perquè pot anar en detriment de la nostra salut i hi ha solucions tecnològiques que ho permeten.

SODECA, com pioners que han estat sempre en la ventilació, forma part del Clúster IAQ' (Indoor Air Quality), junt amb 11 empreses més tecnològicament avançades, que treballa en la millora de la qualitat de l’aire i en infraestructures per fer front a problemes de salut global com la COVID-19 o bé a temes mediambientals, desenvolupant noves solucions de forma ràpida i donant recomanacions a l’administració i als usuaris. Dins d’aquestes recomanacions que han treballat des de SODECA i des del Clúster “hi ha recomanacions del què s’ha de fer a les escoles en aquests moments que hi ha evidència que cal incrementar la ventilació” exposava Font.

Seguidament Jordi Munell, alcalde de Ripoll, ha agraït l’acció solidària de SODECA dient que “accions com aquestes posen mèrit a l’activitat industrial” i ha destacat el retorn social d’activitats empresarials d’aquest tipus cap al territori en un tema tant sensible i en un col·lectiu tant vulnerable com són els nens i nenes i els joves en edat formativa. Es tracta, segons Munell, de  “normalitzar un servei essencial com és l’educació, a nivell de convivència, de joc, de valors, d’interlocució amb els demés”. Munell, que també és mestre en excedència, entén que l’ensenyament ha de poder ser presencial i  solucions tecnològiques com aquestes ajuden a que així pugui ser i a que la pandèmia no interfereixi en el desenvolupament a futur de les noves generacions.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal ha mostrat el seu agraïment per les reiterades contribucions de SODECA amb la comarca i ha fet una crida al Departament d’Educació a que inverteixi en seguretat a l’alumnat.

Com a cloenda de l’acte, el Sr. Martí Fonolleras, director dels Serveis Territorials d’Educació, ha explicat que “els indicadors milloren una mica però tenim encara un llarg camí per endavant”.

Fonolleras ha destacat l’aposta decidida del Departament de mantenir obertes les escoles i ha comentat que ha quedat demostrat que l’escola és segura i que cal seguir fins on es pugui amb la màxima normalitat, igual que han fet altres països com Anglaterra.

El director dels Serveis Territorials, ha celebrat la generosa acció i actitud de l’empresa ripollesa ja que es tracta d’una important donació per a les escoles de la comarca.

En acabar Josep Font va mostrar als assistents el funcionament dels purificadors d’aire que incorporen tecnologia electrostàtica que és superior en eficiència als coneguts filtres HEPA i que inactiva els virus en un 99,9%.

 Per a més informació sobre els purificadors Airdog CONTACTAR AQUÍ

 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top