Transgrúas munta una grua forestal en una planta híbrida termosolar

S'està ultimant la construcció de la primera planta híbrida que generarà energia a partir del sol i de la biomassa a Catalunya i com a part del projecte Transgrúas acaba de muntar una grua forestal LIV model L130K.72 en versió estàtica. La funció de la grua és la de subministrar grans troncs de fusta a la instal·lació processadora de tallar-la. La grua té un abast hidràulic de 7 mts. i una potència de càrrega de 13 t / m. La planta ja es troba en ple funcionament i subministra energia a més de 27.000 llars.
 

La primera planta mundial que hibrida tecnologia termosolar i biomassa a escala comercial

La planta començarà a operar plenament el gener de 2013. La termosolar Borges, que està posant en marxa l'empresa Abantia, tindrà una potència de 22,5 MW i una capacitat de producció anual de 98.000 MWh, tot just un 10% menys del que generen les habituals plantes de 50 MW de la mateixa tecnologia (cilindre parabòlic) i sense emmagatzematge tèrmic.

El fet que funcioni amb biomassa evita l'arrencada i aturada diari de la turbina, el que allarga el cicle de vida de l'equip i aconsegueix una major eficiència. L'operació en mode hivern, durant vuit mesos, funciona amb hibridació amb biomassa i els tres de estiu és 100% solar.

Es necessiten 70.000 tones de biomassa a l'any per generar 210.000 MWt anuals. Per a això s'utilitzarà un mix de biomassa forestal, residual i cultiu energètic. La planta opera així de manera contínua el que permet que la primera radiació solar s'utilitzi per produir electricitat i no per escalfar el sistema, com passa amb les plantes que no són híbrides o no compten amb emmagatzematge. La unitat de biomassa genera energia en funció del descens de la solar, de manera que s'augmenta l'eficiència de la turbina en un 27% i es superen incidències com ara núvols passatgers.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top