Transició energètica i polítiques d’habitatge centren el ple municipal del mes de maig de l’Ajuntament del Prat de Llobregat

Segueixen avançant els tràmits per posar en marxa l’empresa publicocomunitària Energia del Prat. El ple municipal de primers de maig ha aprovat per unanimitat la memòria justificativa per posar en marxa aquesta empresa publicocomunitària i el seu projecte d’estatuts, documents que ha estat preparant durant els darrers mesos la comissió d’estudi encarregada del tema, integrada per representants polítics i tècnics de les diferents àrees involucrades, així com dels diversos grups municipals.

Cal recordar que l’Ajuntament del Prat aportarà a l’empresa Energia del Prat un capital inicial de 179.000 euros, un import que precisament coincideix amb el que s’estalviarà gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les cobertes de 22 equipaments municipals, que es completarà durant el proper any. A més de l’aportació del capital inicial per part de l’Ajuntament, posteriorment també se cercaran socis privats perquè participin a l’empresa publicomunitària.

D’aquesta forma s’avança cap a la constitució de la comunitat local d’energia del Prat, que té la voluntat de ser la major de tot l’Estat. Serà una comunitat els membres de la qual autoproduiran energia que consumeixin a partir de plaques fotovoltaiques, guanyant independència de les grans elèctriques.


Avenços pel dret a l’habitatge: Pla local de rehabilitació i habitatges cooperatius de lloguer assequible

Altres temes tractats al ple tenen a veure amb l’acció municipal per garantir el dret a l’habitatge. S’ha aprovat per unanimitat el Pla local de rehabilitació, que vol fomentar la  millora de les condicions d’habitabilitat, convivència, accessibilitat o d’eficiència energètica dels edificis i preveu ajuts amb aquest objectiu, per complementar els atorgats per administracions supramunicipals. La rehabilitació és un dels quatre eixos estratègics del Pla local d’habitatge 2021-2027 del Prat, que contemplava l’elaboració d’un pla específic al Prat en matèria de rehabilitació. Els altres  eixos del Pla local d’habitatge, amb un pressupost total de 25 milions d’euros -dels quals 2,8 es destinaran a rehabilitació-, són l’ampliació del parc de lloguer assequible, la prevenció i atenció de l’exclusió residencial i el control del preu dels arrendaments i el bon ús de l’habitatge.

L’eix d’acció que representa un major volum de pressupost és l’ampliació del parc d’habitatge assequible (16,5 milions). Entre 2021 i 2027, és previst doblar el lloguer social i assequible a la ciutat, passant dels 329 pisos actuals a més de 600.

Precisament, un altre dels punts aprovats al ple  té a veure amb l’ampliació del lloguer assequible. La Cooperativa Obrera de Viviendas del Prat està promovent la construcció de més d’un centenar d’habitatges de lloguer assequible a l’Avinguda de l’Onze de setembre, a la zona de  l’Eixample Sud, en un solar del qual l’Ajuntament ha cedit el dret de superfície. La promoció d’habitatges cooperatius anirà acompanyada de sis locals comercials, un centenar de places d’aparcament i 69 trasters. El ple ha aprovat per unanimitat declarar aquestes obres d’especial interès municipal, ja que contribueixen a garantir el dret a l’habitatge. Això possibilita concedir a la cooperativa una bonificació del 95% de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top