Tres projectes de recuperació d'espais naturals de VNG, subvencionats amb Fons Feder

Els sis ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf han signat un conveni de col•laboració per iniciar l'execució del projecte "Garraf: camins, patrimoni i natura". Es tracta d'un projecte comú, seleccionat pel cofinançament dels fons europeus FEDER, que permetrà desenvolupar 8 projectes locals i 4 projectes comarcals, relacionats amb la recuperació o creació d'espais amb valor patrimonial, cultural o natural.

El conjunt dels projectes impliquen una inversió de 2.343.716,19 euros, dels quals el 50% va a càrrec de fons europeus. Pel que fa a Vilanova i la Geltrú, concretament s'hi inclouen la rehabilitació de Platja Llarga, el Camí pedalable i la senyalització de rutes patrimonials.
 

Projectes per a Vilanova i la Geltrú

El projecte de rehabilitació de Platja Llarga preveu la restauració i renaturalització com a zona humida i natural de pràcticament la meitat de la zona. Es tracta de l'actuació de més dimensió que s'ha fet fins ara en aquest espai, que comptarà amb un pressupost del voltant de 300.000 euros. L'execució del projecte s'iniciarà a mitjans de 2018 i es preveu que acabi a finals de 2019.

Pel que fa al Camí pedalable del Garraf, la intervenció contempla la finalització de l'itinerari per a bicicleta que uneix tot el litoral del Garraf, de Sitges a Cubelles. El Camí, que han promogut conjuntament l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consorci Els Colls-Miralpeix, ja compta amb el tram de Sitges a Vilanova i la Geltrú. La subvenció, doncs, permetrà completar-lo, amb una inversió de prop de 800.000 euros. Es preveu que l'actuació comenci el 2019 i acabi el 2020.

El tercer projecte, preveu la senyalització de les rutes naturals i les rutes culturals de Vilanova i la Geltrú. D'aquesta manera, es milloraran els itineraris existents, ja que permetran als visitants informar-se a l'instant sobre els diferents elements patrimonials del municipi. Aquesta intervenció, que es preveu executar de mitjans de 2018 a finals de 2019, compta amb un pressupost de 64.500 euros.

La resta de projectes que formen part del global "Garraf: camins, patrimoni i natura" són el Mirador de Montserrat a Canyelles; l'adequació dels jardins de Can Travé a Cubelles; la creació del Centre d'Interpretació dels Americanos i la museïtzació del Castell de Ribes a Sant Pere de Ribes; i la creació del centre de visitants de Can Milà a Sitges. Les intervencions comarcals són: la creació de la Ruta Patrimonial del Garraf, l'aplicació de les noves tecnologies a la promoció de les actuacions, una campanya de promoció de la destinació, i actuacions de comunicació i suport a l'execució del projecte.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top