Tres propostes per la nova urbanització del carrer Verdaguer de Vic

La ciutadania podrà opinar sobre quina de les tres propostes per la nova urbanització del carrer de Jacint Verdaguer considera més adequada. Així ho va donar a conèixer l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, en una reunió oberta a tota la ciutadania.

Davant de més d’un centenar d’assistents, Erra va explicar la voluntat de seguir treballant cap a una ciutat més sostenible, que aposta per les zones pacificades i que combina el benestar de les persones amb l’activitat comercial. En aquesta línia, la tècnica de comerç informarà als comerciants de mesures, ajuts i d’altres qüestions per potenciar i promocionar l’activitat comercial.

Per la seva banda, Palmero va detallar que la fase participativa, que començarà el proper 10 de juliol i finalitzarà el diumenge 23 de juliol, ambdós inclosos, servirà per conèixer l’opinió dels ciutadans i acabar realitzant el projecte més idoni. Els resultats seran publicats al web municipal i es farà una roda de premsa per presentar-los.


Procés per ajudar definir el projecte definitiu


Durant dues setmanes les persones majors de 16 anys, les que estiguin empadronades a la ciutat de Vic,  aquelles que treballin al carrer de Jacint Verdaguer o a la plaça de l’Estació, encara que no estiguin empadronades a Vic, es podran inscriure en el procés de participació gràcies a les visites informatives que realitzaran les dinamitzadores comercials de l’Ajuntament a cada negoci de la zona fins el 9 de juliol. També fins aquesta data, els propietaris d’habitatges o locals comercials d’aquesta zona, no empadronats a Vic, es podran inscriure a l’Oficina de Turisme portant qualsevol document que els acrediti com a propietaris per poder expressar la seva opinió sobre la nova urbanització.

Totes les persones que puguin formar part d’aquest procés participatiu tindran dues vies per fer-ho. Presencialment, a l’Oficina de Turisme i a l’OAC del Remei, i via on line al web municipal. Les opinions efectuades per la ciutadania empadronada al mateix carrer de Jacint Verdaguer o a la plaça de l’Estació tindran doble valor segons va anunciar Anna Erra.

El cost de la nova urbanització d’aquesta artèria de la ciutat, que manté un carril d’anada i un altre de tornada per als vehicles en totes les opcions, es coneixerà un cop s’elabori el projecte definitiu. Si no hi ha contratemps, tot i que encara no hi ha durada i calendari d’obres fixat, la nova urbanització hauria de ser efectiva a finals de la campanya de Nadal de l’any que ve.

Proposta 1

Aquesta primera opció manté l’arbrat actual i proposa l’ampliació d’un metre d’amplada als dos costats de la vorera; el manteniment d’un carril destinat a càrrega i descàrrega, contenidors i zona blava a la zona imparell; la il•luminació per sota la capçada dels arbres; la vorera amb llosa de formigó com el costat parell de la Rambla Hospital amb una vorada de granit de 10 cm d’altura.
 
Proposta 2

La segona opció també manté l’arbrat actual i amplia dos metres l’amplada de les voreres en ambdós costats; se suprimeix l’aparcament mantenint zones de càrregues i descàrregues i els contenidors amb encaixos a les dues voreres; la il·luminació per sota la capçada dels arbres i la vorera amb llosa de formigó com el costat parell de la Rambla Hospital amb una vorada de granit de 10 cm d’altura.
 
Proposta 3

La tercera opció aposta per la substitució de l’arbrat actual amb una espècie de fulla caduca i amplia dos metres l’amplada de les voreres en ambdós costats; se suprimeix l’aparcament mantenint zones de càrregues i descàrregues i els contenidors amb encaixos a les dues voreres; la il·luminació per fanal alt en la línia dels nous arbres i la vorera amb llosa de formigó com el costat parell de la Rambla Hospital amb una vorada de granit de 10 cm d’altura.
Les tres opcions, que es poden consultar aquí, estaran exposades a l’Oficina de Turisme i a l’OAC del Remei fins el proper diumenge 23 de juliol.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top