Trias demana ajuda a la societat civil de Barcelona per corregir els pressupostos

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha demanat a la societat civil catalana que "influeixi" per corregir els pressupostos generals de l'Estat per al 2012 de manera que "responguin als interessos de la ciutat de Barcelona".

Trias ha demanat als grups polítics ia la societat civil que "sense buscar confrontacions que ens portin a bogeries cal tenir l'actitud clara de reclamar el que necessita la ciutat". L'alcalde entén que els pressupostos són "injustos" per a la ciutat, i més quan "s'han fet els deures", en les seves paraules, en referència al sanejament dels comptes municipals.

L'alcalde ha fet aquesta crida a la conferència El paper de Barcelona en la sortida de la crisi, que ha pronunciat aquest divendres al Cercle d'Economia i que ha substituït a un debat amb l'alcaldessa de Madrid Ana Botella. El debat s'ha anul·lat a petició de l'alcaldessa madrilenya, segons ha explicat el president del Cercle d'Economia, Josep Piqué.


Anuncia una reunió amb Ana Pastor

L'alcalde barceloní ha destacat que cal fer notar que Barcelona és l'urbs amb "més capacitat per sortir de la crisi" i no pot ser castigada per haver fet els deures. Ha anunciat també que dimarts que ve es reunirà amb la ministra de Foment, Ana Pastor, per reiterar que "la primera prioritat" per a Barcelona són els accessos al port i l'aeroport i que les partides previstes en el pressupost no són suficients.

"Cal buscar maneres d'entendre'ns", ha assenyalat l'alcalde de Barcelona, que s'ha mostrat disposat a que algunes d'aquestes inversions es facin amb un sistema de col·laboració publicoprivada, si aquesta es compleix.

Trias vol explicar-li a Pastor que cal canviar els pressupostos perquè amb la inversió de 1,5 milions d'euros en rodalies "no anem enlloc" i que no es pot fer un pla de sanejament del transport a Barcelona si l'estat baixa un 50% la seva aportació, com preveu el projecte de pressupostos.

També ha dit que vol fer-li notar que en el projecte de pressupostos "no es visualitza de cap manera el corredor Mediterrani", cosa que, segons l'alcalde de Barcelona, li demanen tots els grans inversors amb què s'entrevista i que està convençut que "l'Estat ho vol fer".

A més, Xavier Trias ha explicat que tornarà a demanar a la ministra que s'aposti per Barcelona com a motor per sortir de la crisi i tingui en compte la previsió municipal d'invertir 1.900 milions en els pròxims quatre anys.

L'alcalde de Barcelona ha puntualitzat que si avui s'hagués celebrat el debat previst amb l'alcaldessa de Madrid li hauria dit que Madrid també té aquesta força. Trias ha dedicat bona part de la seva intervenció a explicar un cop més el paper que juga Barcelona en la sortida de la crisi i el model de ciutat que vol: "referent en cultura, innovació i creativitat".

L'alcalde ha recordat que l'economia de la capital catalana està diversificada amb sectors claus com la indústria, el comerç i el turisme. Alhora, ha ehecho seva aposta per nous estratègics de cara al futur com la química, les energies, la biotecnologia, l'agroalimentació i les noves tecnologies. En aquest marc, ha recordat la importància de la Capitalitat Mundial del Mòbil.

Després d'explicar els objectius del seu govern i les decisions dels primers 9 mesos de mandat, Trias ha comentat les repercussions que podrien tenir els pressupostos generals de l'estat si s'aproven amb l'actual redactat.

A més de per la reducció en la inversió en infraestructures, Xavier Trias s'ha mostrat molt preocupat per la falta d'informació sobre les partides que es destinaran a polítiques actives d'ocupació, ja que poden suposar que Barcelona Activa es pugui trobar amb problemes de finançament.

Trias també ha fet referència al greuge comparatiu amb la ciutat de Madrid pel que fa a les aportacions de l'Estat a les institucions culturals. Les despeses de l'anomenat Conveni de Capitalitat-que afecten institucions com el MNAC, el Mabca, el Museu Picasso o la Fundació Miró-passen dels 31 milions d'euros als 21. L'alcalde ha recordat que la dotació només per al Prado i el Reina Sofia de Madrid ascendeix als 80 milions.
 

Font: La Vanguardia
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top