Un nou dispositiu permet a la Policia Local de Ripoll detectar infraccions com la falta d'assegurança o la ITV caducada

La Policia Local de Ripoll ha incorporat un dispositiu que permet detectar infraccions en vehicles en moviment o estacionats com la falta d'assegurança, la caducitat de la ITV, ordres d'embargament, si han estat involucrats en un robatori o altres vulneracions de la normativa. La càmera detecta les matrícules i automàticament proporciona la informació sobre la documentació del titular o del vehicle als agents de la Policia Local per procedir a aplicar la sanció corresponent. «És un mòbil que s'instal·la al vehicle i treballa de manera autònoma», per això, «cada vehicle que passa és detectat i ens avisa quan hi ha una anomalia», si és el cas, «parem el vehicle i ho comprovem». La valoració és positiva, perquè «és automàtic i cada cotxe que va passant queda la matrícula registrada i si hi ha qualsevol errada, en tenim constància», apunta el cap de la Policia Local de Ripoll, Francesc Campayo.L'aparell ha estat en funcionament durant quatre dies, dels quals s'ha actuat, principalment, a la carretera de Barcelona, a l'aparcament de l'estació de tren, al CAT Can Guetes i al barri de Sant Pere. Les infraccions més comunes són la falta d'assegurança i la ITV caducada, tot i que també s'han detectat vehicles mal estacionats que obstaculitzaven el trànsit. En total s'han immobilitzat cinc cotxes. «Per falta d'assegurança hem detectat uns vuit o nou vehicles i per ITV caducada entre quinze i vint», corrobora l'agent 1031.

Depenent la tipologia de la infracció el procediment consisteix a aturar el vehicle, comprovar la documentació i immobilitzar-lo si és precís. «En el cas de l'assegurança se sanciona automàticament perquè segons la normativa no hi pot haver cap vehicle a la via pública sense estar assegurat i en el cas de la ITV no es denuncia, deixem un marge de temps i estem al cas per si el tornem a detectar dies després que ja hagi passat el control», confirma el mateix agent de la Policia Local.

El dispositiu és una eina de seguretat que permet detectar qualsevol infracció d'una manera ràpida i eficaç.

 

Font: El Ripollès Digital

Vídeo TVRVídeo TV3

Per a més informació del dispositiu o per contactar amb el proveïdor contacta AQUÍ


 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top