Un nou portal web del Govern facilita l'accés als fons europeus

La Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea del Departament de la Presidència, ha posat en funcionament un nou servei dedicat als fons de la Unió Europea a Catalunya dins el lloc web d’Afers Exteriors afersexteriors.gencat.cat.
 
Aquest nou portal reuneix totes les oportunitats de finançament europeu disponible, alerta de les convocatòries en curs per part de les institucions, facilita l’accés a la informació dels Departaments de la Generalitat que intervenen en aquests fons i destaca exemples del que s’ha fet i s’està fent a Catalunya amb finançament europeu.
 
Es tracta d’un servei web desenvolupat pel Govern pioner a Europa que pretén facilitar a la ciutadania l’accés a la informació sobre oportunitats de finançament europeu. El representant permanent del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ha destacat que “aquest nou servei és una contribució important per aixecar el país”.
 
“El web és un punt d’entrada únic, d’ús fàcil i amb llenguatge planer perquè sobretot les petites i mitjanes empreses, els municipis i les entitats culturals i socials accedeixin de manera ràpida i eficaç a les oportunitats de finançament que Europa ofereix. És una eina innovadora i a l’abast de tothom”, ha assegurat Altafaj. 

 
Fons i Convocatòries accessibles a la ciutadania segons àmbits temàtics
 
El nou servei ofereix informació actualitzada de les convocatòries dels diferents fons, recursos i ajuts que les institucions europees obren regularment i agrupa tota la informació en 10 àmbits temàtics per facilitar-ne l’accés i el seguiment.
 
Les diferents convocatòries que s’actualitzen en el portal es difondran a les xarxes socials, amb l’etiqueta #FonsUECat a través del compte de Twitter de la Delegació del Govern davant la Unió Europea @delgoveu.
 
Així, qualsevol ciutadà que ho desitgi podrà veure amb només un clic quins fons europeus existeixen i quines convocatòries estan obertes en cadascun dels següents temes: Ciutadania i Drets; Cooperació al Desenvolupament; Cultura i Esport; Emprenedoria, Empresa i Turisme; Ensenyament, Joventut, Formació i Ocupació; Infraestructures, Energia i Transport; Innovació, Recerca i Salut; Justícia i Interior; Medi Ambient, Desenvolupament Rural i Pesca; i TIC.

 
La Generalitat dóna suport a la participació d’entitats catalanes en projectes europeus
 
El portal web funciona també com a punt únic d’accés a la informació disponible per part de tots els Departaments de la Generalitat. El Govern gestiona i impulsa la participació d’entitats catalanes en els diferents fons i programes que depenen de les institucions europees. La pàgina destaca què s’ha fet i què s’està fent amb fons europeus a Catalunya i presenta casos d’exemples exitosos de projectes desenvolupats a Catalunya amb finançament europeu.
 
El Govern de Catalunya té una Delegació davant la Unió Europea a Brussel•les, amb el representant permanent davant la Unió Europea al capdavant, que -juntament amb l’oficina de l’Agència per a la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ), l’oficina de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’oficina de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) a la capital comunitària i en coordinació amb la Secretaria d’Afers Exteriors i la Unió Europea- alerten i ajuden entitats i empreses a aconseguir fons europeus amb l’objectiu d’incrementar la participació catalana en projectes europeus.

 
Programes i fons europeus, una tasca coordinada de Govern
 
Actualment existeixen dues comissions interdepartamentals per coordinar l’acció del Govern pel que fa els programes i els fons europeus. D’una banda, la Comissió de Programes de la Unió Europea està adscrita al Departament de la Presidència –a través de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la UE- i, entre d’altres, té les funcions d’informar sobre les polítiques i iniciatives europees d’interès per als departaments i fomentar la cooperació entre els diferents Departaments per identificar nous àmbits de col·laboració en el marc de les prioritats que fixa la Comissió Europea per millorar la captació de fons europeus.
 
D’altra banda, la Comissió de Coordinació del Fons Europeus del Marc Estratègic Comú està adscrita al Departament d’Economia i Coneixement i, entre d’altres, té la funció de proposar al Govern la priorització d’actuacions i l’assignació de recursos del tram autonòmic del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), del Fons Social Europeu (FSE), del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), així com fer un seguiment dels programes operatius al llarg del període de programació 2014-2020 que permeti mesurar l’eficiència i l’eficàcia de les actuacions que contingui i proposar les mesures correctores que siguin necessàries.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top