Un nou projecte d'Iplay Urban Design potencia l'esport i la trobada intergeneracional a Bilbao

El projecte que Iplay Urban Design ha executat al Cor del Barri d'Elorieta a Bilbao ha estat inaugurat. Es tracta d´una intervenció a Jardí Carmelo Larrea equipada amb un circuit esportiu biosaludable apte per a tots els públics i una zona estadal amb forma circular.

Aquesta actuació s'emmarca al Pla Auzokide per a la millora dels barris, una de les eines més importants de participació ciutadana de què disposa l'Ajuntament de Bilbao.

La nova àrea esportiva compta amb 10 aparells d'exercici que s'agrupen en tres categories (cardiovascular, musculació o relaxació i estirament) i disposen de 4 cartells informatius sobre possibles recorreguts i orientació d'entrenaments a fer. A més, cada dispositiu té un codi QR mitjançant el qual es pot accedir a vídeos explicatius en línia.

Els equipaments instal·lats són els següents:

• Sit up: per enfortir abdomen, cuixes i malucs de forma natural.
• Arm Walker: combina resistència, entrenament de força i coordinació dels braços.
• Air Walker: cerca mantenir un nivell cardio òptim.
• Cross: permet de forma còmoda desenvolupar els músculs de cames i maluc, millorant la resistència cardiovascular, gràcies al fet que proporciona un moviment tan natural com en córrer.
• Rider: màquina de rem efectiva per exercitar tot el cos, oferint un entrenament molt intens, amb ús variat dels músculs però dissenyat per no sobrecarregar articulacions, tendons o esquena.
• Bench: aparell saludable per entrenar abdomen, esquena, braços i cames.
• Combit Unit 1: dues unitats que ofereixen múltiples opcions dexercicis.
• Combit Unit 2: diferents maneres de fer exercici per enfortir el tren superior. És apte per a tot tipus de persones usuàries.
• Hand Cycle: per entrenar la força superior del cos i millorar les funcions carciovasculars.
• Stretch: permet un conjunt d'exercicis eficients per millorar la mobilitat i la flexibilitat d'isquiotibials, panxells i glutis. Es pot fer abans i després de l'entrenament.

Al costat de les màquines d'exercici, l'Ajuntament ha instal·lat dues estacions d'entrenament de calistènia, que permeten 15 i 12 exercicis combinats cadascuna per desenvolupar músculs abdominals, pectorals, braços, cames, tren inferior i l'equilibri. Ambdues zones fan possible l'entrenament individual o en companyia i estan dissenyades per adequar el nivell d'exigència a cada persona.Així mateix, s'ha executat una àrea estadal circular a Jardí Carmelo Larrea, pensada per convertir-se en zona de trobada intergeneracional. Mitjançant la combinació de bancs robustos amb un elevat pes visual amb altres semicirculars s'han generat diversos nivells que afavoreixin la comunicació, creant passadissos interiors per afavorir la mobilitat dins la plaça.

A més, aquest disseny circular s'ha projectat a terra, mitjançant l'ús de tres colors: l'ocre dels parterres, el blau del cel i el verd de la vegetació, afegint un punt de focus en una plaça on predomina el monocromàtic.

Per a més informació CONTACTA AQUÍ


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top