Un paviment solar de 50 m2 generarà energia elèctrica a la plaça de les Glòries

La proposta ha guanyat el repte municipal “Paviments generadors”, amb què es volen trobar solucions innovadores per generar energia renovable a les infraestructures de la ciutat. L’objectiu és avançar en el canvi de model energètic i apostar per l’autogeneració i l’autoconsum, per a un futur més sostenible.

La instal·lació generarà 7.560 kWh/any, el consum anual de tres llars, que es monitoritzarà en temps real per controlar l’eficiència del sistema.
Una comissió avaluarà els resultats i analitzarà la idoneïtat de reproduir la fórmula en altres punts de la ciutat.


Com és el paviment generador d’energia solar?

Es tracta d’un vidre altament resistent i antilliscant connectat a mòduls fotovoltaics i cablejat que abocarà l’energia a la xarxa general.

El paviment tindrà un ús doble, ja que mantindrà la seva funció d’espai de trànsit.


Per un futur més sostenible

La iniciativa respon a l’objectiu global de ciutat de canviar el model energètic per contribuir a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, un 50% l’any 2030 respecte del 1992, i perquè la ciutat sigui neutra en carboni l’any 2050.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top