Un simulador virtual ensenyarà els cotxes autònoms a veure i entendre la ciutat

El projecte desenvolupat pel Centre de Visió per Computador està liderat per l’investigador Germán Ros, junt amb Antonio M. López, aquest últim professor també del Departament de Ciències de la Computació.

En l’actualitat, els vehicles autònoms, tal com el cotxe de Google o els vehicles Tesla necessiten desenvolupar una “intel·ligència bàsica” que els permeti identificar i reconèixer de forma visual elements diversos, tals com són les carreteres, voreres, edificis, vianants, ciclistes, etc. En definitiva, han de veure i comprendre la carretera tal com ho fem nosaltres els humans.

“Aquests vehicles requereixen l’ús d’intel•ligències artificials (IAs) per a comprendre el que passa al seu voltant mitjançant la construcció de sistemes artificials que simulen el funcionament de les connexions neuronals humanes. El nostre simulador, SYNTHIA, suposa un salt qualitatiu important dins d’aquest procés”, comenta Germán Ros.

SYNTHIA és capaç d’accelerar i millorar la forma en la qual les intel·ligències artificials aprenen a comprendre la ciutat i els seus diversos elements. Això suposa un avançament crucial en un dels majors reptes dins del camp dels vehicles autònoms: ensenyar als cotxes a identificar el que passa al seu voltant. Les dades generades pel simulador es van lliurar de forma oberta i gratuïta a la comunitat científica a finals de juny en Las Vegas en el  International Conference on computer Vision and Pattern Recognition, un dels congressos més prestigiosos de l’àrea. S’espera que posar la plataforma a disposició de tota la comunitat científica serveixi per accelerar l’avanç en àrees com la intel·ligència artificial o els vehicles autònoms. 

Fins al moment, la principal limitació en el desenvolupament de les intel·ligències artificials era el gran volum de dades i feina humana requerida perquè aquestes aprenguessin conceptes visuals complexos en diverses condicions (per exemple, la diferència entre voreres i carreteres en un dia de pluja forta). Un procés tediós i altament costós que podia requerir milers d’hores de supervisió constant d’operadors humans.
 
SYNTHIA es presenta com una nova tecnologia que fa ús d’un simulador virtual per a la generació d’intel·ligències artificials de forma senzilla i sense intervenció humana. El simulador és capaç de generar tota la informació addicional necessària per supervisar el procés d’aprenentatge de les IAs de forma totalment automàtica, sense intervenció humana. Gràcies a aquest avanç se superen  les limitacions ocasionades per la supervisió dels operadors humans (que cometen errors) i s’aconsegueix abaratir dràsticament el cost de produir agents intel·ligents, fent viable el desenvolupament de sistemes més sofisticats i segurs per a la conducció autònoma.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top