Un sistema de seguretat únic per les platges

Les platges de Torredembarra compten ja amb un nou sistema de seguretat, únic a tot el litoral mediterrani. Està format per 3 consignes, amb unes 400 taquilles individuals cadascuna, que permeten desar les pertinences de les persones que volen anar a la platja (moneder, mòbil, claus, documents, etc).

El sistema està dotat d’un software que genera una clau secreta que només coneix la persona usuària del servei. Prèviament, aquesta ha de declarar les quantitats i característiques del material que vol desar-hi. El cost és d’un euro i mig per dia i es permet a l’usuari l’accés a les seves pertinences en tot moment. Tot i així, i amb l’objectiu de promocionar el sistema, el servei és gratuït tots els dilluns. Els tres habitacles es troben ubicats a les proximitats de la platja de la Paella (al Passeig Rafel de Campalans), de la del Barri Marítim (al pas Viló), i de la de Muntanyans (a la Urbanització Nova Torredembarra).

L’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, considera que es tracta d’una “proposta molt positiva per al foment de les nostres platges i per garantir que les persones usuàries en puguin gaudir d’elles amb absoluta tranquil•litat i seguretat. A més, cal tenir present que la instal•lació d’aquestes consignes generarà enguany 3 llocs de treball al poble, una xifra que esperem doblar l’any 2013”.

El regidor de Platges, Pere Font, ha explicat que s’ha volgut facilitar la feina a una iniciativa privada per donar un nou format a les platges. Segons Font, “la iniciativa està tenint més acceptació entre les persones vingudes de l’estranger, que són les que tenen més dificultats per assegurar tot allò que han de portar a sobre”. “Es tracta d’un sistema respectuós amb el medi ambient, ja que el subministrament elèctric és amb plaques solars”, ha afegit el regidor.
El responsable del sistema, Benito Ortiz, ha explicat que les consignes “estan obertes des de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre”. “El mecanisme és tan simple com adreçar-se a la persona que està a la consigna, deixar les pertinences en una bossa i guardar la clau d’accés”, ha afegit Ortiz.

Es tracta d’una prova pilot que s’ha posat en marxa després de dos anys de preparació, gràcies a les gestions que la regidoria de Platges i Medi Ambient ha dut a terme al servei de Costes de la Generalitat per poder instal·lar el que dins de la Llei de Costes era considerat com a zona d’emmagatzematge en la zona de servitud del Domini Públic Marítim i Terrestre.


Font: Ajuntament de Torredembarra
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top