Un total de 32.000 metres quadrats de verd del Poblenou al Besòs

El carrer de Cristóbal de Moura es convertirà en una via enjardinada amb el trànsit pacificat. Les proporcions d'espai públic utilitzades pels vehicles i pels vianants s'invertiran de manera que la transformació del carrer, de 1,27 quilòmetres entre el parc del Centre del Poblenou i la rambla de Prim, suposarà 32.000 metres quadrats nous de verd per al districte de Sant Martí.

La transformació de Cristóbal de Moura és un pas més en el camí per fer de Barcelona una ciutat saludable, ara en l'àmbit del 22 @, on s'està duent a terme un procés veïnal per decidir el futur. El model sobre el qual es parteix per a aquesta zona de la ciutat es basa en l'activitat econòmica, l'habitatge públic i entorns saludables, verdes, de qualitat i amb continuïtat. En aquest sentit, la transformació del carrer de Pere IV, la compra de La Escocesa i la rehabilitació de l'antiga fàbrica de Ca l'Alier són alguns exemples.


Un carrer-jardí

El futur carrer de Cristóbal de Moura mantindrà unes voreres amples, de 3,5 metres, i dos carrils de circulació on conviuran el trànsit pacificat, serveis i bicicletes. Al mig, en un espai de més de 26 metres, hi haurà tota una zona verda que conformarà un jardí lineal que pot arribar a tenir una extensió de 32.000 metres quadrats que unirà el parc del Centre del Poblenou i la rambla de Prim, al costat de un altre gran espai verd de la zona, el parc del Besòs de Sant Adrià.

El primer tram que es transformarà, aprovat ja pel Govern municipal, serà entre els carrers de Fluvià i de Provençals, al voltant de Ca l'Alier. Les obres començaran al gener de 2018 i duraran 14 mesos. Només en aquest tram ja es guanyaran 3.500 metres quadrats d'espai verd, tot i que l'abast dels treballs arribarà a 17.000 metres quadrats, encaixant amb els treballs de rehabilitació de l'antiga fàbrica per realitzar un centre d'innovació per a pimes tecnològiques. El nou Ca l'Alier serà una realitat quan comencin les obres de Cristóbal de Moura, alhora que es treballa en la urbanització de les zones verdes de la poma d'aquest futur equipament per a empreses.

Els primers treballs ja estan pressupostats i significaran una inversió de 7 milions d'euros.


Participació

El teixit social dels barris per on discorre Cristóbal de Moura, Provençals del Poblenou i el Besòs, i també del districte de Sant Martí, participarà en la configuració de la resta de la transformació. La voluntat és constituir una taula de treball amb representants de veïns i entitats per definir usos i plantejaments tant del primer tram entre Fluvià i Provençals com de tota la via fins Prim.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top