Una aplicació permetrà pagar les zones blava i verda de Barcelona a través del mòbil

L'aplicació per a smartphones entrarà en funcionament el primer trimestre del 2013 i permetrà pagar a distància sense treure tiquet.

L'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa, el primer trimestre del 2013, una nova aplicació per a smartphones que permetrà als conductors poder pagar les àrees verda i blava de la ciutat a través del mòbil, sense haver d'acostar-se al parquímetre i treure tiquet. El sistema servirà per a les places de les àrees verda i blava de no residents i no tindrà cap cost addicional per als usuaris.

El concurs per al desenvolupament d'aquest servei es convocarà al mes de maig i les primeres proves es faran a finals d'any.

A través d'una pàgina web, l'usuari s'haurà de registrar en el servei, indicar quants vehicles té i les matrícules, i aportar el número de targeta de crèdit. Un cop instal·lada l'aplicació i quan el cotxe estigui aparcat, el conductor ha de prémer, a l'aplicació, que el servei s'ha iniciat, moment a partir del qual comença a comptar el temps d'estacionament. Quan el retirin, els usuaris han de prémer la finalització del servei, s'aplicarà la tarifa que correspongui i es carregarà a la targeta. Els vigilants comprovaran amb els PDA si els vehicles desproveïts de tiquet estan utilitzant el pagament per mòbil.

El nou servei també beneficiarà les empreses, ja que s'hi podran registrar i els empleats podran utilitzar l'aplicació, centralitzar els pagaments i evitar haver d'abonar-los l'import posteriorment.


Font: Ajuntament de Barcelona

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top