Una APP permet pagar l’estacionament de les zones blaves i verdes amb el telèfon mòbil a l'Hospitalet

L’Hospitalet s’ha adherit a l’aplicació AMB Aparcament Metropolità, que permet pagar l’estacionament de rotació a les àrees blaves i verdes mitjançant el telèfon mòbil. Juntament amb L’Hospitalet, l’app ha entrat també en funcionament —o ho farà pròximament— a Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet i Badalona.

L’app ofereix, bàsicament, el servei que ja s’està utilitzant a Barcelona, gràcies a l’acord i a l’adaptació tècnica que s’ha realitzat entre BSM i AMB Informació i els convenis signats amb els respectius ajuntaments. La nova aplicació es basa en la plataforma tecnològica existent (aplicació SMOU) i les seves dades s’emmagatzemen en una plataforma metropolitana d’aparcament, creada expressament per a aquest projecte.

Així, els usuaris poden consultar i abonar les corresponents taxes dels aparcaments regulats en superfície (àrees blaves o verdes) a través d’una única app amb el telèfon mòbil, sense haver de treure el tiquet al parquímetre. S’estalvia aquest procés i es paga pel temps real d’estacionament.

L’usuari ha de descarregar-se gratuïtament l’app AMB Aparcament Metropolità, disponible per a IOS i Android, i introduir les dades d’usuari, de pagament i del vehicle. Aquesta gestió només s’haurà de fer una vegada.

Posteriorment, s’ha d’escollir al mapa el tipus de plaça i seleccionar el seu vehicle. Un cop fet això, l’aplicació mostra la data i l’hora d’inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d’estacionament. Durant l’estacionament, l’app indica l’import en temps real. Quan l’usuari finalitza l’aparcament, pot fer el pagament i veure el comprovant. A més, disposa en tot moment del seu historial d’operacions.

Es preveu que pròximament entri en servei una altra app perquè els residents també puguin pagar l’estacionament en àrees verdes a través del telèfon mòbil.

Dins de les zones AIRE (Àrees Integrals de Regulació d’Estacionament), L’Hospitalet compta amb 672 places de zona blava als barris del Centre, Collblanc, la Torrassa, Granvia Sud i la Florida, i 1.212 places d’àrea verda d’ús preferent per als residents a Can Serra i Granvia Sud.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top