Una App permetrà conèixer la vil·la romana de la Llosa de Cambrils a través de recreacions virtuals amb actors

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el representant de l’empresa DIGIVISION, José Antonio Muñiz, han presentat al nova aplicació de realitat augmentada que permetrà conèixer la vil•la romana de la Llosa a través de reconstruccions virtuals del jaciment i escenes rodades amb actors reals.

La creació d’aquest nou producte destinat al turisme cultural s’emmarca en el projecte iCambrils, que algutina acions ambl a filosofia Smart en diferents àmbits del municipi i que ja compta amb el finançament aprovat i disponible.
Digivisión, l’empresa encarregada dels treballs, és pionera a Europa en animació per ordinador i ja va editar la Guia Arqueològica Visual del jaciment l’any 2008. Ara, a proposta del Museu d’Història de Cambrils, desenvoluparà els  continguts virtuals existents i hi incorporarà actors reals per incorporar-los a l’aplicació ‘Imageen’ i fer més atractiu el document.

L’app és compatible amb els  sistemes IOS (Apple) i Android (Samsung, Nokia, HTC,…) i suggerirà una ruta dins dels itineraris de visita de la vil•la de la Llosa, guiant l’usuari a través de les restes conservades gràcies a les indicacions d’actors que recrearan els habitants de La Llosa fa 2.000 anys en tres punts concrets.

Des d’aquests punts, l’aplicació ’Imageen’ oferirà diverses possibilitats d’idioma, temàtica i destinatari. Per exemple, es podrà superposar la imatge real a la imatge corresponent al segle II, l’època de major esplendor de la vil•la. La imatge superposada inclourà l’ambientació general dels elements arquitectònics i paisatgístics convertint l’aplicació, no només amb una aplicació de realitat augmentada sinó també una avançada vídeo-guia destinada a substituir a les tradicionals audio-guies.

A l’hora de recrear els personatges que habitaven la vil·la, es comptarà amb la implicació de l’Associació de Veïns del Barri de La Llosa que col·laboren any rere any durant la celebració de Tarraco Viva. L’objectiu és doncs poder estrenar aquest dispositiu durant la primera quinzena del mes de maig en motiu del festival Tarraco Viva on Cambrils n’és subseu.


Documental televisiu “Ingenieria romana”

La Vil.la Romana de La Llosa serà protagonista de l’episodi “Ciudades” de la sèrie “Ingeniería romana” que serà produïda a finals del 2015 i es preveu emetre per més d’un centenar de televisions de tot el món. El documental incorporarà les noves escenes filmades en alta definició, en les que les reconstruccions virtuals creixeran sobre imatges reals del jaciment, i permetrà rendibilitzar la inversió feta. 

El treball és una ambiciosa sèrie documental coproduïda per Digivisión per a televisió que busca ser la millor sèrie realitzada sobre enginyeria romana. TVE participa en la coproducció d’aquest projecte fet que assegura l’emissió en obert a tot l’estat. També es difondrà a nivell internacional, com Discovery Chanel. 


Font: Ajuntament de Cambrils
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top