Una caldera de biomassa per les escoles bressol, de música i l'Ajuntament, guanya la consulta popular a Navàs

Dels cinc projectes que va presentar a debat públic l'Ajuntament de Navàs, la proposta d'instal·lar una caldera de biomassa per fer funcionar la calefacció de l'Escola Bressol, l'Escola de Música i l'Ajuntament, va ser la que va recollir més puntuació en la votació popular, amb un total de 217 punts.

La caldera de biomassa va seduir al públic per ser un projecte sostenible, que s'amortitza en nou anys, suposa un estalvi econòmic d'uns 18.000 € anuals, substituint el gas natural o el gasoil com a combustible, redueix les emissions de CO2, i seria capaç de generar alguns llocs de treball amb l'aprofitament de la gestió de boscos amb la producció d'estella.

Aquesta proposta serà una de les prioritàries a l'hora de destinar les subvencions que arriben de les administracions supramunicipals, com les de la Xarxa de la Diputació de Barcelona.

Els cinc projectes que es presentaven a la consideració dels navassencs, els va presentar el regidor d'Urbanisme, Xavi Pons, començant pel projecte de construcció d'una pista coberta multifuncional al costat del Pavelló Municipal d'Esports, amb un pressupost de 180.000 €. Després va venir la proposta d'una caldera de biomassa per fer funcionar les calefaccions de l'Escola Bressol Quitxalla, l'Escola de Música i l'Ajuntament de Navàs, amb un pressupost de 180.000 €. Amb un projecte a part, també hi havia una caldera de biomassa per l'Institut Escola Sant Jordi, valorat amb 105.000 €.

La via verda de Navàs al Mujal, d'uns 1.300 metres de recorregut i una amplada de 3 metres, la van presentar amb una previsió de despesa de 130.000 €. I, finalment, el cinquè projecte era la rehabilitació de la pallissa de Castelladral com a equipament cultural i centre d'interpretació de la vinya i les fases de la lluna en l'agricultura.

Els altres dos projectes més votats van ser la caldera de biomasa per l'Institut Escola Sant Jordi (175 punts) i, la via verda del Mujal (134).

En les butlletes van aparèixer noves propostes i suggeriments que l'equip de govern va recollir i es compromet a estudiar-ne la seva viabilitat.
 

Font: Ajuntament de Navàs
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top