Una empresa construirà i gestionarà la deixalleria municipal de Vilablareix

El ple de l'Ajuntament de Vilablareix va aprovar l'inici del procés que farà que el municipi, d'uns 2.800 habitants, tingui a finals d'any una deixalleria municipal. Segons indica l'alcalde, David Mascort (ERC), el govern municipal preveu adjudicar l'obra a finals de setembre i la instal·lació funcionarà al novembre, si no hi ha entrebancs.

El govern ha tret a concurs la construcció i la gestió de la deixalleria. L'Ajuntament de Vilablareix ha cedit un terreny de 3.257 m² a tocar del magatzem municipal, al polígon Güell. Allà hi haurà la deixalleria, que no només utilitzaran veïns sinó també indústries. “Sabem que, per defecte, una deixalleria municipal és deficitària, i així també permetrem que hi hagi alguna altra activitat, com ara algunes indústries”, assenyala el batlle.

L'empresa adjudicatària pagarà un cànon a l'Ajuntament, que li cedirà la gestió quinze anys, segons assenyala David Mascort. De moment, els veïns de Vilablareix que tenen necessitat de desprendre's d'objectes ho poden fer a la deixalleria de Girona, segons un conveni signat entre els dos ajuntaments.


Endarreriment
La intenció de l'Ajuntament era que la deixalleria entrés en funcionament de manera paral·lela al començament de la recollida porta a porta, però el procés s'ha alentit i els veïns començaran a fer la recollida a casa seva sense la deixalleria.


La recollida porta a porta, el 21 d'octubre

L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, ha confirmat que el nou sistema de recollida selectiva començarà el dilluns 21 d'octubre. Regidors i tècnics municipals ja han fet les primeres trobades amb veïns per explicar-los el nou sistema. L'objectiu és doblar les tones de residus que se seleccionen anualment, i passar del 36% al 70% del total generat.
 

Font: El Punt Avui


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top