Una nova empresa pública gestionarà els serveis públics de Montornès

Finançada íntegrament amb capital públic buscarà millorar l'eficiència dels serveis al ciutadà.

Dimarts passat es va iniciar el termini d'exposició pública previ a l'aprovació de la constitució de la societat mercantil de capital íntegrament públic: Montornès Serveis i Manteniment, SL. L'empresa, segons el consistori, neix amb objectius d'eficiència i estalvi en la gestió dels serveis públics que l'ajuntament contracta fins ara a empreses i entitats privades.

El 21 de març es va celebrar a l'ajuntament un Ple extraordinari en què es van aprovar els estatuts i la constitució de la nova empresa que es posarà en marxa al municipi amb el nom Montornès Serveis i Manteniment, S.L. i que estarà finançada íntegrament amb capital públic. Entre els objectius d'inici de la nova empresa està millorar l'eficiència i optimitzar els serveis que rep la ciutadania i que fins ara s'estan contractant a empreses i entitats privades.

L'empresa començarà a funcionar utilitzant parcialment les estructures municipals existents per estalviar costos. La intenció és que avanci amb esperit d'optimització pel que només es dotarà de personal quan la dinàmica de creixement de la mateixa empresa ho sol·liciti.

Entre els serveis que es pretén gestionar existeix el manteniment de parcs i jardins; l'enllumenat públic, el desenvolupament d'activitats culturals, juvenils i educatives, i el manteniment i reformes d'equipaments municipals, entre d'altres. Amb la gestió directa d'aquests serveis es preveu estalviar en conceptes com l'IVA que actualment es paga a proveïdors i altres relacionats amb el benefici empresarial.

El model també ha de permetre millorar la qualitat dels serveis que es presten i les condicions laborals de les persones que els porten a terme. Entre els primers serveis que es preveu gestionar des de la nova empresa estan les activitats que cada any s'organitzen a l'estiu per a infants i joves.
 

Font: La Vanguardia
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top