Una passarel·la d’ús públic connectarà l’Hospital Universitari de MútuaTerrassa amb l’estació de FGC

Terrassa comptarà amb una passarel•la de vianants d’ús públic sota el pont del passeig que connectarà el conjunt d’instal•lacions de MútuaTerrassa de la plaça del Doctor Robert i l’hospital de Sant Llàtzer, amb l’edifici de la nova estació de FGC, a l’altra banda del Parc de Vallparadís, que inclourà, a més de la pròpia estació de Ferrocarrils, les noves dependències a les que MútuaTerrassa hi traslladarà serveis que presta a la ciutadania.
 
Juntament amb la passera, el projecte contempla també la construcció d’un nucli de comunicacions vertical format per escales mecàniques i ascensors que permetran comunicar la plaça dels Drets Humans amb les noves dependències mèdiques de Mútua, amb la passera, i el parc així com amb els nous accessos a l’estació.
 
Aquest ambiciós projecte permetrà que l’Hospital Universitari MútuaTerrassa i en un futur l’hospital de Sant Llàtzer puguin disposar d’una connexió directa de les seves instal·lacions amb la futura estació, establint així el primer complex hospitalari del país que compta amb un accés directe des d’una estació de ferrocarril. Es tracta per tant d’una intervenció innovadora que suposa una aposta fonamental per una mobilitat sostenible i responsable a partir del màxim aprofitament de les potencialitats de la nova estació, que donarà accés a quatre grans àmbits fonamentals de la ciutat: el conjunt sanitari de la Plaça del Dr. Robert, el Campus universitari, el Parc de Vallparadís, i el conjunt monumental format per la Seu d’Ègara, el Castell Cartoixa de Vallparadís, el Museu Tèxtil i la Casa Baumann.
 
El projecte permetrà incrementar de manera molt important l’accés amb transport públic i reduir la càrrega de trànsit de vehicles i de transport públic urbà que actualment es concentra sobre la plaça del Dr. Robert, permetent diversificar els accessos al conjunt sanitari des de l’altra banda del pont.
 
Aquesta nova connexió també contribuirà a millorar encara més els accessos al parc de Vallparadís des d’un punt de màxima centralitat com és la Plaça del Drets Humans, generant un nou accés i itineraris sense barreres arquitectòniques, que s’afegeixen als que ja s’han anat incorporant al llarg de tot el parc.
 
Cal destacar també que el projecte contempla la recuperació de la imatge del pont construït el 1886, mitjançant la seva rehabilitació integral i el realçament de la seva imatge amb il·luminació monumental, així com la creació d’una exposició permanent situada a l’interior de la nova passera, que explicarà les característiques arquitectòniques i històriques del pont, i contindrà imatges de la ciutat en el moment de la seva construcció i la transformació que es va produir arran de la mateixa.
 
Ara fa un any, el juliol de 2103, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va licitar un concurs de lloguer a 50 anys dels espais comercials i d’aparcament de la nova estació de Vallparadís-Universitat, situada a la cruïlla de l’avinguda de Jacquard amb els carrers de Salmerón i Igualtat, de Terrassa.
 
L’oferta de MútuaTerrassa va ser l’única que s’hi va presentar i, atès que complia tots els requisits previstos, ha estat l’adjudicatària de l’esmentat lloguer d’uns 13.000 m2, en els quals preveu traslladar-hi consultes externes, rehabilitació, hospitals de dia, i “contact center”, entre d’altres.
 

Conveni i modificació del POUM
 
El projecte de MútuaTerrassa, més enllà del pas endavant que comportarà per a la prestació dels serveis sanitaris de l’entitat (més espai, connexió amb FGC, etc.), significarà també una millora en l’àmbit de l’accessibilitat ciutadana. Per tot això l’Ajuntament de Terrassa és partidari de col•laborar amb aquesta iniciativa, afavorint tot el possible el projecte dins dels límits legals i competencials del Consistori.
 
Al Ple municipal s’han presentat per a la seva votació tres punts relacionats amb aquest projecte. D’una banda, l’aprovació d’un conveni urbanístic entre l’Ajuntament de Terrassa i MútuaTerrassa; en segon lloc, la modificació del POUM necessària per a dur a terme el projecte; i finalment, la concessió temporal de terrenys del parc de Vallparadís, necessària per a l’ampliació de dependències juntament amb l’aprovació del projecte de la passera peatonal.
 
El conveni entre l’Ajuntament de Terrassa i MútuaTerrassa preveu l’aprovació del projecte d’obra, redactat per l’arquitecte Pau Duran, i l’atorgament d’una concessió administrativa a 50 anys dels espais necessaris per a l’ampliació de dependències i les connexions per a vianants. Per la seva banda, MútuaTerrassa, a més de fer-se càrrec de l’obra, serà la responsable del seu manteniment mentre duri la concessió. A més, el conveni estableix que les connexions obriran al públic de 7 a 22 h els dies feiners i de 7 a les 19 h els festius, excepte de maig a setembre, quan s’allargarà fins les 22 h.
 
La modificació del POUM inclou una doble qualificació de l’espai destinat a l’ampliació dels serveis d’urgències del carrer del Castell, que passarà a tenir qualificació d’equipament sanitari i parc urbà, atès que l’obra serà totalment subterrània. Els espais destinats a connexions de vianants passaran a tenir la mateixa qualificació que els carrers. 
 
Finalment, se sotmet també al ple l’aprovació d’un expedient per a la concessió administrativa per 50 anys dels terrenys del parc de Vallparadís que permetran ampliar les dependències de MútuaTerrassa del carrer del Castell. Aquest nou espai serà on arrencarà la connexió de vianants que comunicarà amb l’hospital de Sant Llàtzer i amb les noves dependències de MútuaTerrassa a l’edifici de l’estació de FGC.
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top