Una passera connectarà els dos marges del riu Sec a Ripollet

L’AMB comença les obres per construir una passera que permetrà travessar el riu Sec des del parc del Masot fins al camí del marge dret o passatge de l’Ermita. Aquesta connexió segueix tres estratègies metropolitanes: impuls de la mobilitat sostenible d’una banda a l’altra del riu, recuperació mediambiental del curs fluvial i adequació de l’espai per a ús i oci dels vianants. Aquestes estratègies s’emmarquen en la consolidació de la infraestructura verda metropolitana: el conjunt d’espais naturals i oberts interconnectats que aporten qualitat ambiental i salut a la població.  

Les intervencions més importants que es portaran a terme són les següents:  

•    Construcció d’un gual de formigó de 20,35 metres de longitud i 4 metres d’amplada, transitable per a vianants i bicicletes.
•    Col·locació d’escales de ceràmica per arribar des del parc del Masot i salvar el desnivell entre el passatge de l’Ermita  i el pas fluvial.
•    Naturalització de l’espai fluvial: plantació de vegetació arbustiva i arbrat autòcton a la llera, i plantes enfiladisses que cobreixen els talussos.  En aquest sentit, es pretén reforçar i diversificar la comunitat vegetal existent amb l’objectiu d’augmentar-hi la biodiversitat.

A banda d’aquesta actuació, l’AMB finalitzarà a finals de febrer la passarel·la penjant sobre el riu Ripoll a Barberà del Vallès, que va engegar l’estiu del 2021.  

El riu Sec: afluent del riu Ripoll que flueix d’esquena als nuclis urbans  

El riu Sec és un curs fluvial que neix als vessants meridionals de Sant Llorenç del Munt i avança cap als municipis de Matadepera, Terrassa, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Badia del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Ripollet, on acaba desembocant al riu Ripoll. Té una extensió de 52 quilòmetres quadrats i representa el 4 % del total de la conca del Besòs.

La conjuntura principal d’aquest riu és la desvinculació entre el curs fluvial i els municipis, on es produeixen activitats i usos que queden molt segregats de la vida urbana. A més, el riu es troba fragmentat pel pas d’infraestructures com la C-58.

L’AMB continua treballant per capgirar aquesta circumstància i superar la fragmentació territorial, apropar els rius a la ciutadania i fer d’aquests espais un lloc de gaudi i oci, impulsant el respecte i la conservació de la natura.  

Ripollet se situa a la vall baixa del riu Ripoll, abans de la confluència amb el riu Besòs, dins la depressió Prelitoral. Limita amb els municipis de Barberà del Vallès al nord, amb Montcada i Reixac a l’est i sud-est, i amb Cerdanyola del Vallès al sud i sud-oest. La major part de la seva extensió se situa al marge esquerre del riu Ripoll (aigües avall), tot i que una part queda a l’altre marge, on trobem el parc del Masot, just a la desembocadura del riu Sec al riu Ripoll.  
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top