Una plataforma intel·ligent per a la gestió de l’energia

L’optimització de la gestió energètica es farà a través d’una plataforma al núvol que gestionarà els recursos disponibles en xarxes de distribució intel·ligents i integrarà diferents dispositius flexibles com ara bateries, vehicles elèctrics i demanda gestionable. A més es desenvoluparan nous models de negoci al voltant d’aquestes noves aplicacions. El CITCEA de la UPC, que està especialitzat a donar resposta als reptes tecnològics en l’àmbit de l’energia elèctrica i l’electrònica de potència, desenvolupa per a aquest projecte l'arquitectura i els algoritmes de control de la plataforma de flexibilitat que permetran prendre les decisions òptimes per augmentar la penetració de les energies renovables en xarxes de distribució.

INVADE és un dels projectes europeus de recerca i innovació més importants de l'àmbit de les xarxes elèctriques intel·ligents i l’emmagatzematge, dins del programa Horizon2020. Compta amb un pressupost de 16 milions d’euros, i integrarà infraestructures i sistemes a diferents proves pilot amb base a Bulgària, Alemanya, Espanya, Noruega i Holanda.

Amb la previsió de finalitzar-lo el desembre del 2019, el projecte compta amb la participació de 12 socis internacionals.Com a socis acadèmics hi ha la UPC, a través del CITCEA, que és l’única universitat espanyola, la Norwegian University of Science and Technology (NTNU) i el centre de recerca VTT Technical Research Centre of Finland. Les empreses que formen part del consorci son eSmart Systems, Estabanell Energia, Schneider Electric, Lyse Elnett AS, GreenFlux Assets BV, ElaadNL, Smart Innovation Norway (SIN), Albena JsCo i New Energy Projects GmbH (NewEn).

El CITCEA, que forma part del Centre d’Innovació i Tecnologia (CIT UPC), té una àmplia experiència i coneixement en electrònica de potència, vehicles elèctrics, xarxes intel•ligents, energia eòlica i solar, microgrids, i automatització industrial.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top