Units al Maresme per revifar els polígons

L'acord d'intencions que es va signar ahir pretén dinamitzar molts dels polígons de la comarca que estan funcionant a mig gas o aquells, com ara el de Sant Andreu de Llavaneres, que encara s'han d'estrenar. La presidenta de la patronal Fagem, Roser Moré, va deixar clar que aquesta és una “necessitat real” que es repeteix en molts municipis i que demana “complicitat, esforç i generositat” de tothom per fer créixer el teixit empresarial.
 
Un dels primers objectius que es fixa el conveni signat a les instal•lacions del Club Balís de Sant Andreu de Llavaneres és fer una diagnosi de l'oferta no només en l'àmbit industrial, sinó també d'altres activitats que es permeten en els plans d'usos dels polígons. Aquest compromís obliga els ajuntaments, la patronal i els empresaris que s'hi han sumat a fer reunions periòdiques i a treballar amb els serveis d'urbanisme per actualitzar aquest catàleg, que en un futur s'ha de poder consultar i fer accessible a través d'un lloc web. “Volem que, si una activitat s'interessa per anar a un polígon i no hi té cabuda, es pugui oferir un altre indret a la comarca, que no marxi a fora”, explica Moré.
 
Davant els alcaldes, regidors i tècnics presents en l'acte, el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, Joan Roca, els va donar suport: “La llavor ja s'ha sembrat i aquest és el camí per impulsar i unificar una estratègia de comarca.”

 
Casos particulars, objectiu comú

L'interès de tots, administració i empresaris, és tenir els polígons a ple rendiment. Un objectiu comú amb diferents realitats, com a Pineda, on es volen canviar els usos al polígon Mas Roger, i Llavaneres, on al polígon de promotors privats no hi ha cap empresa. El conveni sorgeix d'un primer acord, l'any 2012, entre l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres i la Federació d'Associacions i Gremis Empresaris del Maresme (Fagem), al qual es van afegir els ajuntaments de Canet de Mar i Pineda de Mar, i l'Associació d'Empresaris de Polígons Industrials de Pineda, la Unió de Polígons Industrials de Catalunya, així com el Consell Comarcal del Maresme. Fins ara s'hi han sumat Argentona, Arenys de Munt, Cabrera, Canet, Pineda, Premià de Dalt, Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta, Santa Susanna, Tordera i Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.


Font: EL Punt Avui
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top