UPCnet , a pels ajuntaments

UPCnet , l'spin-off tecnològica de la Universitat Politècnica de Catalunya , va traslladar als ajuntaments el sistema d'administració on-line que s'aplica ara en les relacions de la universitat amb els seus 29.000 alumnes . La firma, explica el seu director de desenvolupament de negoci , Baptista Borrell , ha desenvolupat una plataforma perquè els ajuntaments ofereixin conjuntament els tràmits que la llei els obliga a oferir via electrònica als seus ciutadans: " Fem un projecte pilot amb els ajuntaments de Castelldefels , Terrassa, Manresa i Vilanova i la Geltrú, en els quals la UPC té campus , per detectar les seves necessitats d'administració electrònica , en els propers vint anys" , explica Borrell . Sol·licitar una llicència d'obres, pagar la taxa de mascotes, domiciliar l'IBI o sol·licitar un certificat d'empadronament són alguns dels tràmits municipals que segons la llei els ciutadans haurien de poder fer on-line."Pocs dels 900 ajuntaments catalans permeten la via electrònica, i els que han començat el procés han d'assumir unes inversions en tecnologia que en l'actual entorn de crisi no són sostenibles . El nostre sistema , com permet fer els tràmits de forma mancomunada i es basa en el programari opensource, redueix el cost a tot just una fracció", explica Borrell.

UPCnet , que va començar a desenvolupar el projecte fa dos anys , ja ha iniciat la seva comercialització. "Esperem tenir uns cinc ajuntaments abans de final d'any", explica Borrell .


La firma, que factura 14 milions i dóna feina a 151 persones , té clients com Grífols , Planeta o Solvay

UPCnet , fundada l' any 2000 com una spin - off per gestionar les necessitats tecnològiques de la mateixa Universitat , segueix sent propietat al 100 % de la universitat , però té avui a 151 persones en plantilla i factura 14 milions d'euros, dels quals menys de la meitat procedeixen ja del campus , amb un benefici de 0,2 milions . "Mai hem tingut pèrdues" assenyala Borrell . La firma, que dirigeix Carlos Balot , té com a clients a administracions públiques com la mateixa Generalitat , la Diputació de Barcelona , Mercats de Barcelona o la Corporació Sanitària Parc Taulí.
UPCnet, però, ha començat a obrir-se al sector privat, per defugir l'estancament de la contractació pública. Així , la firma ha aconseguit contractes per esdevenir el proveïdor d'e - learning de Grifols, Menarini ,Solvay ,Aquology i Planeta entre d'altres . "Pel que fa a l’ e-learning som molt apreciats perquè tenim un gran avantatge : oferir aplicar a la formació interna de l'empresa un mètode tan solvent i experimentat com el que hem desenvolupat per UPC".

Font: La Vanguardia
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top