UPCnet fa créixer el seu mercat fora de la universitat un 60%

Les TIC ofereixen múltiples possibilitats com a plataformes d'ensenyament en organitzacions i empreses de tot tipus.

UPCnet, l'empresa líder a Catalunya en aprenentatge electrònic a distància, s'ha especialitzat a oferir solucions per definir, implantar i gestionar els seus processos de formació a les empreses i organitzacions, tant d'àmbit públic com privat. Els serveis que proporciona combinen el coneixement de l'aprenentatge a la Universitat i l'ús de les TIC.

Va néixer fa 12 anys com a empresa de la mateixa UPC per donar, sobretot, solució al fet que a causa del boom d'internet, els professionals de les TIC estaven fascinats per les empreses emergents i hi havia fuga de coneixement. Aprofitant que l'empresa ja existia a dins la Universitat, es va organitzar la gran part de la informàtica interna, es va professionalitzar i es van millorar les condicions laborals dels treballadors. L'impuls definitiu va ser el 2005 i 2006, quan es van extreure les solucions de les TIC i el coneixement tecnològic que s'aplicava internament a clients i organitzacions externs.

Segons el director general, Carles Balot, aquest procés ha estat lent i en constant evolució fins arribar al punt actual, que es pot qualificar “d'equilibri i balanç”, ja que la part de negoci extern creix respecte a la activitat de la Universitat: “El que abans era el client principal, que provenia de projectes de la Universitat, s'ha hagut d'optimitzar, a causa de la manca de recursos. Però això s'ha compensat aconseguint estar ben posicionats a fora.” En els últims 3 anys, l'activitat a fora de la universitat ha augmentat un 60%. “Patint i treballant més que mai”, adverteix Balot.

La docència i l'aprenentatge a distància són les matèries primeres sobre les quals treballa l'empresa, però al seu voltant, la UPCnet ha creat un univers de serveis que faciliten la connexió i l'evolució de l'entorn de les TIC. Per tant, ofereix productes de base de coneixements electrònics a través dels quals es creen entorns de comunicació i col·laboració adreçats a organitzacions, per estructurar la informació generada per aquestes.

Un altre apartat és el de connexió electrònica des del qual, amb tecnologia VoIP, presenta una solució que fa èmfasi a millorar la mobilitat de les persones i facilita la deslocalització del lloc de treball, mantenint connectat el treballador des de diverses plataformes.

Per altra banda, en l'àrea de “Ciutadania Digital” es posen a l'abast de les institucions públiques un ventall de solucions orientades a millorar les relacions entre la ciutadania i les administracions mitjançant les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Finalment UPCnet també ofereix serveis de consultoria organitzativa i de TIC a les organitzacions, amb l'objectiu de donar suport a la millora dels seus processos dins els seus àmbits de treball. En aquest sentit, es poden definir plans estratègics, implementar la gestió per processos i assessorar a les àrees TIC de les diferents empreses.

“Quan una empresa vol implantar solució d'aprenentatge electrònic a distància, potser un curs o un altre tipus de formació, nosaltres els ajudem a fer que s'ho plantegin de manera més corporativa, organitzada i procedimental. És important fer-ho viu, que hi hagi interacció entre departaments, entre treballadors, ja no és només formació sinó que també hi entra l'aprenentatge col·laboratiu”, explica Balot, que hi afegeix: “aleshores es barreja l'aprenentatge electrònic a distància amb la gestió del coneixement, xarxes socials, i a més ens porta a gestió del talent”. Aquest últim concepte és una nova realitat també a gestionar: saber les competències i habilitats dels treballadors.

Balot recalca que ensenyar i acompanyar els professors també pressuposa un canvi cultural: “Fins ara t'enviaven una setmana a fora, i això ha canviat, però cal intentar que la gent continuï aprenent, és el repte”. Respecte a les reticències amb què es troben dels receptors dels nou tipus d'ensenyament, Balot creu que la clau és fer una bona gestió dels canvis, a professors i a alumnes.

UPCnet ha viscut la crisi com una oportunitat: “per tarannà nostre, personal, perquè és l'única manera de tirar endavant, treballant i patint molt. Hem optimitzat costos i hem intentat balancejar sense tancar cap servei.” Els ha baixat el nombre de projectes però ho han compensat amb treball i, òbviament, sense cedir ni un mil·límetre en innovació: “El concepte d'innovació ja es preveu com de qualitat, és dins l'ADN de l'empresa i és intrínsec a cada pas que fem. No hem sacrificat ni un euro en innovació ni en persones: Les hem de tenir a l'última, ben formades, si et descuides en formació estàs fora. La gestió per valors corporatius és clau”, diu.

Pel que fa a projectes de futur, Balot destaca els últims passos que han fet en el mercat europeu on, segons assegura, ja comencen a ser coneguts i se'ls demana algun servei. L'altre gran repte és, assegura, l'Amèrica Llatina on, com reconeix, hi ha molt de camí per córrer, tot i que adverteix que hi ha països molt avançats en el sector de les TIC.

Aprenentatge a distància, interconnexió de professionals, recopilació d'informació i gestió del talent. UPCnet, experta en les TIC, ofereix tots aquests serveis a universitats, empreses, hospitals i institucions com ajuntaments.
 

Vilaix, per als ajuntaments i les TIC

Molts ajuntaments s'han hagut de plantejar mancomunar part dels serveis. Entre aquests, també hi ha les TIC. En vista d'aquest repte, la UPC Net ha creat el producte Village, amb què es pretén ajudar els ajuntaments a fer que ells mateixos es facin els tràmits, mentre la UPC Net els presta la tecnologia de la informàtica en núvol: els assessoren i els donen suport organitzatiu perquè no hagin de fer cap inversió de manera individual, sinó col·lectiva. Només serà possible si els ajuntaments estan disposats a compartir una mateixa manera de treballar. A més, el producte podria crear una comunitat en què, quan un desenvolupa una cosa i ho posa a disposició, hi tingués guanys. Per ara la rebuda als ajuntaments és bona però el moment és difícil. “La solució la tenim, i estem preparats. Quan vingui l'impuls, ja tenim la solució”, diu Balot.
 

Font: L’ Econòmic

 


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top