Vacarisses invertirà en projectes de millora de l’espai públic, en equipaments i en estalvi energètic

L’Ajuntament de Vacarisses va celebrar el 25 de juliol el primer ple ordinari de l’actual legislatura. El punt més debatut i l’únic sense unanimitat va ser el darrer de l’ordre del dia, en què es proposava finançar un seguit de projectes amb romanent líquid de tresoreria, després dels informes emesos per la Secretaria i la Intervenció sobre l’estabilitat pressupostària del consistori. L’import total és de 619.345,81 euros.

La major part d’aquest import (426.779,58 euros) correspon a dues inversions considerades financerament sostenibles: el projecte de cruïlla entre la carretera BV-1212 i el carrer Salvador Badia, amb l’objectiu de pacificar la zona que uneix l’illa de vianants i equipaments importants com el CAP, l’escola bressol El Cuc i l’escola de primària Pau Casals, i un pàrquing municipal, d’una planta i 58 places. Altres inversions són la instal·lació de vestidors al camp de futbol de gespa i el canvi de la climatització del bar El Casal, ubicat en un local de titularitat municipal, a més de projectes per continuar fomentant l’estalvi energètic, com una caldera de biomassa al poliesportiu i l’aposta per tecnologia LED i fotovoltaica a La Coma i una part del polígon industrial on encara hi ha pendent aquest canvi. D’altra banda, es destinaran 31.120,80 euros com a despesa per promoure la Festa del Mussol de Torreblanca I, la renovació d’equips i llicències informàtiques que han quedat obsoletes, i el manteniment d’equipaments esportius i de l’escenari del Casal de Cultura, afectat per una plaga de termites.

La proposta de l’Alcaldia va tirar endavant, amb el vot a favor del PSC. La regidora socialista, Concepción Miranda, va assegurar que el projecte de cruïlla facilitaria la mobilitat.

La resta de grups municipals van votar-hi en contra, criticant, en general, la magnitud dels projectes de cruïlla i pàrquing, així com la manca d’informació rebuda al respecte. Josep Maria Gibert, d’UIPV, va manifestar la seva sorpresa: “Ens sembla una autèntica barbaritat, quan som conscients de totes les mancances que tenim”. Des de VxV, Pedro Serna, va coincidir a remarcar les mancances del municipi, a més de demanar resoldre uns quants dubtes abans de prendre una decisió. De fet, alguns grups van sol·licitar deixar aquest punt de l’ordre del dia sobre la taula per poder debatre i valorar les prioritats per al romanent. Va ser el cas de MV, tal com va explicar la seva regidora, Clara Fuster: “Discrepem en què necessita Vacarisses. Per a nosaltres, les prioritats són les urbanitzacions pendents, el transport i l’habitatge”. En un mateix sentit es va expressar la regidora de C’s, Estefanía Muñoz: “Tants diners per a la cruïlla s’haurien d’invertir en urbanitzacions”.
 
En el torn de rèplica, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va assegurar haver parlat abans amb alguns grups, que, a més, havien fet aportacions als projectes presentats. Quant a la cruïlla, va argumentar que la Diputació de Barcelona en finançarà uns 200.000 euros, corresponents a la part que afecta la carretera BV-1212, competència de la institució. Es tracta d’una subvenció finalista, que, si no s’aprofita, es perd. Masana també va referir-se al projecte de pàrquing: “La majoria de comerços i equipaments municipals estan al nucli i, augmentant el nombre de places d’aparcament, volem que la gent de les urbanitzacions pugui venir-hi còmodament”. En aquest sentit, també va parlar sobre la Festa del Mussol: “Suposa recuperar una festa popular que, no només cohesiona una urbanització, sinó també la resta del poble”. L’alcalde vacarissà va cloure la seva intervenció recordant que “les portes estan obertes a tothom per si volen col·laborar amb el govern, com sempre”.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top