Vic aposta per disminuir el consum energètic en l’enllumenat

L’Ajuntament de Vic, a través de l’empresa mixta MINSVIC, ha decidit prendre mesures i accions per disminuir el consum energètic de l’enllumenat al llarg d’aquest any 2012 i que es mantindrà en els pròxims anys. El consistori vigatà mostra la seva sensibilitat en l’estalvi energètic, tant des d’un punt de vista econòmic com ambiental.

Aquest mes de gener es van modificar dos paràmetres en la programació horària de l’enllumenat que ha permès un estalvi de més de 36.000 € anuals.

Un dels paràmetres que s’ha modificat ha estat avançar de les 24 hores a les 23 hores el doble nivell (la reducció del nivell d’il·luminació a partir de certes hores amb menys trànsit de vehicles i persones). Aproximadament el 90% de l’enllumenat disposa de la tecnologia necessària per aplicar aquest doble nivell. El fet d’aplicar aquest primera mesura implica més de 26.000 € anuals menys de consum.

L’altre paràmetre que també s’ha canviat ha estat el de retardar 5 minuts l’encesa i avançar 5 minuts l’apagada de l’enllumenat. Aquesta simple mesura, inapreciable per la ciutadania, significa un estalvi de més de 7.500, € i 2.500 € anuals respectivament.

És important destacar que des de Minsvic també es porta a terme un control exhaustiu en el consum energètic en edificis municipals per tal de poder-ne millorar la seva eficiència (aigua, gas i electricitat).
 

Font: Ajuntament de Vic

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top