Vic connecta la Serra de Santferm amb un modern carril bici, segur i sostenible

Des de fa uns dies un nou carril bici connecta la zona de la Serra de Santferm amb el barri de Santa Anna de Vic. La instal•lació d’aquest element respon a una de les problemàtiques històriques de la ciutat que mai ha sabut com acabar d’integrar aquest barri. 

Alhora de dissenyar el carril s’han tingut en compte paràmetres de seguretat i de responsabilitat social, equipant la totalitat del recorregut amb moderns separadors de carril bici de màxima reflectància i fabricats en materials 100% reciclats. 

El carrer on s’ha instal·lat és fosc i molt transitat, aspecte que feia necessari escollir un element pensat protegir al màxim el ciclista. Per aquest motiu l’Ajuntament es va decantar pel GOTA de l’empresa NOVATILU. Aquest és un producte amb el que ja han confiat altres ajuntaments com el de Barcelona, on la problemàtica de la seguretat està al primer lloc en la llista de prioritats.  

A més el separador de carril bici, tal i com certifica el fabricant del producte, està totalment fabricat a base de PVC reciclat. Aquest material, a diferència d’altres productes que també es pengen l’etiqueta de “reciclats”, es recupera en un 100% del cablejat d’electrodomèstics ja utilitzats. Electrodomèstics que ja han amortitzat un cop el cost ambiental de la seva fabricació. Això fa que l’impacte ambiental dels GOTA sigui mínim. 

Sens dubte un equipament pensat pels nous temps en que el transport sostenible i el reciclatge de matèries plàstiques han de determinar l’urbanisme de les nostres ciutats. 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top