Vic inaugura l’Espai_Art24

Vic presenta la primera sala d'exposicions virtual municipal del país amb l'objectiu d'acostar l'art a tots els ciutadans. Es tracta d’un nou espai virtual que acollirà exposicions d’artistes reconeguts i novells.

ART les 24 hores del dia. Sota aquesta premissa neix aquest nou projecte artístic que impulsa l’Ajuntament de Vic. L’art i les noves tecnologies s’uneixen d’una manera senzilla i atractiva per mostrar al públic tot tipus d’expressió gràfica i visual. Des del dibuix fins a la pintura, passant pel grafit i la il·lustració infantil, sense oblidar-nos, per descomptat, de la fotografia. Tota expressió gràfica hi té cabuda.

 L’Espai_Art24 no pretén substituir les sales d’art convencionals, tan necessàries per donar a conèixer i difondre l’obra de l’artista, només vol esdevenir un recurs complementari a la ciutat, un espai que a més s’obre al món gràcies a la difusió que se’n pot fer a través de les noves tecnologies.

La presentació va comptar amb la presència del regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i Carol, que va destacar que “amb l’impuls d’aquest nou projecte és una nova manera d’exposar obres d’art i on hi tenen cabuda principalment autors de casa, tot i que no es tanca la porta a ningú”. López va afirmar que l’Espai_Art24 és un exemple més per mostrar que “la cultura ha de ser compartida i ha de ser el màxim de socialitzada possible”. De fet, a banda de poder visualitzar totes les obres via on-line també es pot consultar a partir de tres ordinadors que estaran situats a tres punts de la ciutat (Biblioteca Joan Triadú, Oficina de Turisme i el VicJove).

A partir d’ara a l’Espai_Art24 hi trobareu exposicions tant d’artistes reconeguts, com de novells que tot just s’inicien en el món de l’art. Art24, un espai obert al públic les 24 hores, més enllà de les nostres fronteres.

De fet, coincidint amb la inauguració d’aquest nou espai es va presentar una selecció de l’obra de la pintora vigatana Isa Basset que sempre es caracteritza per la vitalitat i el colorisme que s’impregna a cadascuna de les seves pintures i il·lustracions. El tema central de la seva obra és la dona, ja sigui representada de cos sencer, mig torç o només de rostre. Dones retratades de manera planera sense detalls superflus que distreguin l’atenció, o envoltades de detalls pintats amb una senzillesa inusual que descriuen, no només moments quotidians de la vida, sinó fins i tot l’estat d’ànim de la dona retratada.

Basset és pintora i mestra d’Art teràpia a la ciutat de Vic. Nascuda a Viladrau, la seva capacitat creativa l’ha expressat en totes les àrees de la seva vida, però la descoberta de la vessant terapèutica i curativa de la pintura ha marcat els seus treballs de la darrera època. Pinta obra pròpia, imparteix classes al seu taller i com a mestra d’art teràpia dirigeix el projecte Parelles Artístiques. Aquesta exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració de Jordi Crusats (que n’ha realitzat la fotografia) i a les aportacions de Carme Torrents.

L’Espai Art_24, més enllà de les exposicions que ja té programades o en procés de programació, està obert a acollir i exposar treballs i obres de nous artistes i d’artistes emergents, amb especial atenció als osonencs. Tot artista que estigui interessat en exposar a l’Espai Art_24 pot fer arribar la seva proposta a urielpc@vic.cat.

 
Properes exposicions de l’EspaiArt 24

CiutatViva (del 26 de setembre del 2013 al 8 de gener del 2014)
Resultat del treball del taller fotodocumental “CiutatViva” que s’impartirà a la Farinera el proper mes de setembre. El taller impartit pels fotògrafs Sergi Camara i Ester Molera analitzarà com transforma la ciutat un festival com el Mercat de Música Viva de Vic.
 

Subi (del 9 de gener al 16 d’abril de 2014)

Joan Subirana Queralt, Subi, graduat en Arts Aplicades i Arts i Oficis en les especialitats de Pintura Mural i Disseny Gràfic. Imparteix classes de Pintura, Dibuix i Còmic a l'Escola d'Arts i Oficis de Vic. Compagina la docència amb la il·lustració de llibres infantils i amb diverses col•laboracions en premsa. També dissenya personatges i decorats per a series d'animació.

Ha participat en nombroses exposicions nacionals i internacionals de pintura, dibuix humorístic i il·lustració. Ha rebut nombrosos premis de pintura, de còmic i d'il•lustració infantil. Avui dia forma parella artística amb l' escriptora Anna Obiols, i junts han publicat més de 40 llibres. A més, han creat l' estudi d' il·lustració Subi&Anna , especialitzat en la creació d' àlbums infant il·lustrats.


Font: Ajuntament de Vic
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top