Vic presenta un sistema innovador de recàrrega de vehicles elèctrics a través de l’enllumenat públic

És innovador perquè utilitza l’enllumenat públic com a font de subministrament elèctric i s’hi incorpora la tecnologia QR.

Vic acaba de presentar un innovador sistema de recàrrega de vehicles elèctrics a la ciutat. La iniciativa va ser presentada pel regidor d’Economia i Serveis, Toni Serrat; el conseller delegat de Minsvic i director tècnic de Sece, Eugeni Camprubí; el tècnic de Minsvic, Xavier Jofre i el gerent de l’empresa Sirec SA, Xavier Pérez. La presentació va tenir lloc en un dels punts habilitats per carregar els vehicles elèctrics, el carrer Gravat Crosta de Vic, al sector del parc de Josep M. Sert.

Es tracta d’una iniciativa que no existeix a cap més ciutat del país, per ara, respecte als punts de recàrrega existents al mercat actual. Per una banda, utilitza la instal·lació de l’enllumenat públic com a font de subministrament elèctric del punt de recàrrega; i, per altra banda, incorpora la tecnologia QR perquè els usuaris puguin activar i desactivar el punt de recàrrega a través del seu telèfon mòbil.

Serrat va explicar que “coneixedors de tota la xarxa elèctrica, vam pensar que podríem utilitzar els 9.000 punts de llum de la ciutat per a recarregar els vehicles elèctrics”. L’equip tècnic de Minsvic ha estat treballant “fa més d’un any perquè cada un d’aquests punts de llum pogués ser un carregador en potència de vehicles elèctrics”, va dir. Diversos dels materials usats en el punt de recàrrega són reciclats, com per exemple, l’armari elèctric.

Per la seva banda, el tècnic de Minsvic va explicar que la instal•lació de l’enllumenat públic queda sense utilitzar durant el dia, que és clar. Durant el dia, es podrà utilitzar tota la potència contractada per l’enllumenat públic, a l’ús de recàrregues, i a la nit només els excedents. En una primera fase, s’instal•laran als aparcaments i polígons industrials “i de mica en mica s’anirà estenent a tots els punts de llum, en funció de la demanda”. Cada punt elèctric té capacitat per donar subministrament a dos vehicles.

L’usuari es comunicarà amb el punt de recàrrega utilitzant la tecnologia de codis QR, que estaran gravats als punts de recàrrega. A través de l’ús d’una aplicació gratuïta que permet llegir aquest codi a través del telèfon mòbil, i d’una contrasenya identificativa, l’usuari escollirà el temps de connexió que desitja i, en pocs segons, l’endoll de recàrrega s’activarà. Aquest endoll es desconnectarà automàticament un cop passat el temps de recàrrega preseleccionat, o quan l’usuari l’aturi voluntàriament accedint altre cop via telèfon mòbil a l’aplicació. Tot i això, també hi ha l’opció de poder-se connectar a un punt de recàrrega via telèfon.

Actualment, l’Ajuntament de Vic disposa de dos vehicles elèctrics, el de Vic Verd i una moto. Fins ara, els punts de recàrrega estan situats un a la zona del Sucre i un altre a la Universitat de Vic, que seguiran funcionant.

Les persones interessades en utilitzar aquest servei s’han d’adreçar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Vic, on se li donarà més informació i els números d’usuaris i contrasenyes.


Font: Ajuntament de Vic
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top