Vilafranca del Penedès aprova definitivament el projecte de nova urbanització del c/ Comerç

Mitjançant acord de la Junta de Govern Local, l'equip de govern de l'Ajuntament de Vilafranca ha aprovat definitivament el projecte de nova urbanització del carrer de Comerç. Aquest acord aprovatori resol les al·legacions presentades i suposa el vistiplau definitiu al projecte per tal que en les properes setmanes pugui sortir a licitació perquè es puguin presentar les empreses interessades a executar la nova urbanització d'aquest carrer. El projecte d'urbanització donarà una imatge renovada al carrer del Comerç, una façana emblemàtica del barri Molí d'en Rovira i l'objectiu és que sigui un motor per incentivar la recuperació de l'entorn i de l'activitat econòmica i social d'aquest sector. La nova urbanització abastarà des de les façanes i el carrer guanyarà espai sobre la llosa de cobertura del les vies.

El tret característic del nou carrer del Comerç serà la pavimentació amb plataforma única on s'ampliarà la zona d'ús per als vianants. Els vehicles hi accediran a través de guals elevats, ja sigui des de l'avinguda de Barcelona, des de l'avinguda de Vilanova i des dels carrers perpendiculars. La vorera de la banda de les façanes tindrà una amplada considerable, d'uns 8 metres i mig, pavimentada amb llambordes de diferent mida i color, amb una línia d'arbrat i plantes arbustives.

A continuació hi haurà un carril de circulació de vehicles en un sol sentit, creuat per diversos passos de vianants. Seguidament, un parterre de 2 metres i mig amb arbrat i plantes arbustives, un carril bici de doble sentit amb paviment de formigó i, finalment, una vorera de 3 metres amb paviment de llamborda prefabricades de formigó de diverses mides i colors ja sobre la llosa de la via. En aquesta vorera és on es col·locarà l'enllumenat del carrer. L'enllumenat, de tipus LED, està conformat per un sistema en catenària que va de fanal a fanal i des d'on penjaran els projectors a una alçada de 5 metres. En els fanals també s'hi instal·laran uns projectors a una alçada de 8 metres per il·luminar tot el carrer. A nivell de jardineria, s'han triat plantes autòctones i adaptades a les condicions climàtiques i amb baixos requeriments hídrics. El projecte també contempla la millora i/o renovació algunes de les xarxes de serveis existents, entre les quals la d'aigua i clavegueram que executarà Aigües de Vilafranca amb una inversió de 742.000 euros.

El tinent d'alcalde d'Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, ha emmarcat aquesta actuació en una nova fase més de la urbanització del cobriment de les vies que es vincula amb el Pla d'Intervenció Integral del Centre i del c. Comerç. “Aquesta actuació uneix el Centre Històric, amb serveis i comerç molt afectat pel COVID, amb el sector del Pla de Millora Urbana del carrer comerç aprovat aquest any i que ens ofereix moltes oportunitats per atraure més activitats econòmiques i serveis”, ha explicat. Per Romero, el fet de tenir les vies soterrades permet unir els barris de Vilafranca fins ara separats per les vies del tren amb una urbanització de qualitat. “El fet d'unir barris i especialment el centre històric amb la zona de la Vilafranca industrial que inclou les seus d'empreses destacades en el món del vi, ens ofereix moltes oportunitats per fer front al futur en un moment amb molts reptes conseqüència de la pandèmia del COVID”, ha ressaltat el tinent d'alcalde. Francisco Romero ha afirmat que moltes ciutats segueixen dividides per les vies del tren. ”En el nostre cas, seguim urbanitzant, fent renovació urbana i unint barris, avançant cap a una ciutat cohesionada i que mira el futur amb projectes que ens ofereixen moltes oportunitats”, ha conclòs el regidor.

El projecte d'urbanització té un pressupost de 2,4 MEUR i un període d'execució d'uns 10 mesos. La previsió d'inici d'obres és a començaments de primavera.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top