Vilafranca farà un carril bici que permetrà enllaçar la Girada amb la Zona Esportiva

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha publicat les resolucions d'atorgament de les subvencions a ens locals per al desenvolupament d'actuacions contra el canvi climàtic per al període 2013-2014, per un import total de 850.000 euros. Aquestes actuacions es destinen a la reducció d'emissions difuses de gasos amb efecte d'hivernacle en el sector de la mobilitat i a la redacció de plans locals d'adaptació al canvi climàtic.
 
En l'àmbit de la mobilitat, 44 ajuntaments catalans obtenen la subvenció, entre ells el de Vilafranca, que va presentar a la convocatòria la construcció d'un itinerari de bicicletes entre el pont de Moja i Ciutat Jardí Sant Julià, amb un pressupost de 29.999,63 euros. La subvenció obtinguda (24.793,08 euros) permetrà tirar endavant de forma immediata aquest projecte que enllaçarà el carril bici que arriba fins al pont de Moja provinent de la Girada amb el carril bici perifèric del sector Ciutat Jardí Sant Julià i que permet arribar a la Zona Esportiva.
 
Atès que el recorregut s'estableix a través de vials existents, el disseny i la construcció/senyalització del carril-bici dependrà de les característiques dels vials del traçat com és el cas dels carrers Moja i camí Fariner, avinguda de Tarragona, aparcament de l'Espiga, vial lateral de l'Espiga, parc de l'Espiga i avinguda del Montmell. La longitud del traçat del carril bici és de 1.170 m. El regidor de Medi Ambient, Josep M. Martí, explicava que l'objectiu d'aquesta actuació és “habilitar un circuit per a bicicletes per la part sud i oest de Vilafranca, des de la Girada a la Zona Esportiva. D'aquesta manera farem un pas més per completar una anella ciclable al voltant de Vilafranca”. Martí comentava que des de la Zona Esportiva ja es pot connectar amb la part nord gràcies al balcó de les Clotes i el carril bici que s'està construint al C/ Guardiola. “La Diputació ja està redactant un projecte per connectar des del C/ Guardiola fins a l'espai Muntanya de Sant Jaume i posteriorment fins al poble de les Cabanyes i a més llarg termini estem estudiant connectar amb carril bici l'avinguda de la Pelegrina amb la cobertura de les vies”, afirmava el regidor.

 
Font: Ajuntament de Vilafranca
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top